Pod pokličkou → 15. 2. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2009

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68910

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

15. 2.
2020

Když se doma nudíme, tak společně kuchtíme

Až do šedesátých let minulého století tvořila domácí strava v rodinách základ každodenního jídelníčku. O jídlo se staraly hospodyně a jeho příprava zabírala značnou část dne. Společné stolování bylo ale i příjemnou částí života a chvílí, kdy se rodina scházela. Převrat ve stravování přinesly školní jídelny a zaměstnanecké kantýny, které změnily nejen způsob, ale i složení jídelníčku. To je historie, ale autoři pořadu Pod pokličkou vás vyzývají - vraťte se do kuchyně! Prožijete s vašimi blízkými příjemné společné chvíle a sníte pouze jídlo, o kterém víte, odkud pochází a jak bylo připraveno.

Víte, že...

a) Pokud se rozhodnete vařit musíte znát pár pravidel: Aby se olej při smažení nepřipaloval a nemuseli jste ho měnit, rozkrojte podélně jednu středně velkou očištěnou mrkev, vložte ji do rozpáleného oleje a ponechejte ji tam po celou dobu smažení. Olej se...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Zapečený sýr

4 malé kulaté kozí sýry
8 plátků anglické slaniny
4 snítky čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Citrusy i kiwi s tělem činí divy

30. 9. 2009 17:30 ČT1

Tentokrát se v pořadu Pod pokličkou dozvíte, které ovoce vyvolává nejčastěji alergickou reakci, co vlastně alergickou reakci způsobuje a jak si ovoce upravit, aby jeho konzumace byla radost a ne starost.