Pod pokličkou → 21. 9. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2009

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68658

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

21. 9.
2019

Luštěnina jedlá i s obalem

Divoký prapředek fazolí byl objeven ve zbytcích peruánského osídlení z doby 8000 let před n. l. Mezi prvními Evropany, kteří tuto potravinu při svých cestách okusili, byl i Kryštof Kolumbus, který si do svého deníku poznamenal, že fazole spolu s kukuřicí a čili paprikami tvořily základ stravy domorodých Američanů. V dnešní české kuchyni se z fazolí připravují nejrůznější luštěninové pokrmy, ale odborníci na výživu doporučují i konzumaci fazolových lusků, které mají ještě větší obsah výživových látek prospěšných našemu zdraví.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Arytmii srovná hned pravý včelí med

25. 1. 2006 18:30 ČT1

Arytmie neboli porucha srdečního rytmu patří mezi nejčastější srdeční onemocnění. Podle odborníků na výživu by náš jídelníček měl být vyrovnaný s dostatečným množstvím vlákniny. Jezme hodně syrové stravy, pak pečené ryby a…