Pod pokličkou → 27. 10. 2018

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008
  • VPS: 02:55

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68659

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

27. 10.
2018

Do kavárny, do cukrárny výlet nikdy není marný

Kavárny a cukrárny v klasické podobě jsou už téměř historií. Některé současné podniky ztratily nádech pohody, voňavého nápoje s domácí šlehačkou a chutných domácích zákusků. Naštěstí stále přibývá lidí, kteří mají oblíbenou chuť kávy, oblíbené značky, umí je ocenit a vyhledávají je. Stejně tak se vracejí útulné cukrárničky, nabízející nejen lahodné zákusky, ale i domácí štrúdly a v létě několik druhů mražených pochoutek. Jak by měla vypadat ta správná atmosféra pro posezení s kávou a zákuskem, uvidíte v pořadu Pod pokličkou.

Víte, že...


a) Kavárny rozhodně nejsou určeny pro všechny. Na středním východě je dodnes návštěva kaváren pouze výsadou mužů. Výjimku tvoří Káhira nebo Istanbul, kde je ve vybraných moderních podnicích dovoleno vstoupit i ženám. Ovšem tato výjimka platí pouze pro...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Tiramisu

6 vajec
6 lžic cukru
750 ml sýra mascarpone
kakao
mandlový likér
slivovice
instatní káva
cukrářské piškoty

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Když se doma vaří, tak se dobře daří

11. 2. 2009 17:30 ČT1

Uvařit dobré jídlo je prý nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak z nezajímavého, zasmušilého dne udělat rozzářený svátek. Přestože stále spousta Čechů připravuje jídla pouze z polotovarů a sušených potravin, což s klasickým…