Pod pokličkou → 3. 2. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 21 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 69206

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

3. 2.
2019

Tofu, to je strava většinou jen zdravá

Původ sójového tvarohu - tofu - hledejme ve staré Číně. V sedmém století se znalost tofu rozšířila i do Japonska. V obou těchto zemích, stejně tak jako ve Vietnamu, Koreji a Thajsku patří tofu dodnes k tradičním, ne-li národním jídlům. Do jídelníčku Evropanů a Američanů začaly sójové boby pronikat teprve v minulém století. V této době si totiž začali sóji všímat i američtí vědci. Zjistilo se, že patří nejen k dobrým zdrojům energie, ale obsahuje i řadu cenných látek, které prospívají lidskému organismu.

Víte, že...

a) V západních zemích bylo tofu takřka neznámé až do poloviny 20. století, ale s rostoucím zájmem o vegetariánství a zdravou stravu se i zde začalo masivně rozšiřovat. Dnes lze tofu koupit nejen v obchodech se zdravou výživou, ale i v mnoha marketech a to s různými...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Bramborové koláčky se sýrem tofu

2 šálky vařených strouhaných brambor
šálek sýra tofu
1 bílek
2 lžíce studené vody
2 lžíce dětské krupičky
1 lžíce krájené pažitky
1 lžička soli
špetka pepře
1cibule
olej

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Když tě trápí stres, lehká jídla jez

12. 3. 2008 18:15 ČT1

Dostatek fyzické práce, pohyb na čerstvém vzduchu, strava složená ze základních přírodních zdrojů a především harmonie s přírodou. Tak žili naši předkové. Jejich jídelníček tvořilo většinou čerstvé maso, syrová zelenina a ovoce.…