Pod pokličkou → 13. 3. 2016

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2007

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 66747

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

13. 3.
2016

Krůty a perličky, masové jedničky

Už ve starověkých kulturách byla drůbež velmi oblíbeným pokrmem. Také ve staročeské kuchyni se připravovala nejen kuřata a slepice, ale i holubi či holoubata. Pochoutkou byly i krůty nebo pávi. Proč se v dnešní kuchyni zapomíná na takové delikatesy, jakými jsou perličky nebo již zmiňované krůtí maso?

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Štítná žláza - jódu zkáza

26. 9. 2007 18:15 ČT1

Nemocemi štítné žlázy se zaobírali lékaři už ve starověké Číně v 17. století před naším letopočtem. K léčení používali popel z mořských hub a řas. Přesto byla štítná žláza pro medicínu dlouho záhadou a o jejím významu se celá…