Pod pokličkou → 7. 3. 2021

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 69235

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

7. 3.
2021

Dú Valaši, dú, nesú cibulu

Když se dnes řekne Valašsko, každý si jistě vybaví kromě jiného i výborné jídlo od pohostinných lidí. Světově známá slivovice, frgále, brynzové halušky se slaninou, štramberské uši, valašské koláčky, valašská klobása a mnoho dalších specialit jsou výsadou a chloubou právě této kuchyně. Traduje se, že lidé na Valašsku jedli odnepaměti zdravě. Co ale odpoví odborníci na výživu na to, že kromě tradičních brambor, zelí a obilovin jedli Valaši také bůček, slaninu neboli špek, klobásy a další tučná jídla? Chybět nebude ani recept na typické valašské jídlo a spousta dalších zajímavostí.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Bobr, šnek i vohnoutka - staročeská pochoutka

14. 2. 2007 18:15 ČT1

Hledejte spolu s námi odpověď na otázku, co dobrého se skrývá ve staročeské kuchyni. První rukopisná sbírka kuchařských návodů z Čech sice pochází z konce 15. století, ale velká změna v českém kuchařském umění přišla v poslední…