Pod pokličkou → 25. 5. 2016

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68660

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

25. 5.
2016

Dú Valaši, dú, nesú cibulu

Když se dnes řekne Valašsko, každý si jistě vybaví kromě jiného i výborné jídlo od pohostinných lidí. Světově známá slivovice, frgále, brynzové halušky se slaninou, štramberské uši, valašské koláčky, valašská klobása a mnoho dalších specialit jsou výsadou a chloubou právě této kuchyně. Traduje se, že lidé na Valašsku jedli odnepaměti zdravě. Co ale odpoví odborníci na výživu na to, že kromě tradičních brambor, zelí a obilovin jedli Valaši také bůček, slaninu neboli špek, klobásy a další tučná jídla? Chybět nebude ani recept na typické valašské jídlo a spousta dalších zajímavostí.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Cizrna je luštěnina, co chutná jak laskomina

30. 1. 2008 18:15 ČT1

Cizrna pochází z oblasti Středního východu a podle archeologických nálezů ji pěstovaly starověké civilizace už před sedmi tisíci lety. Plodina, která je známá i pod pojmem římský hrách, patří mezi nejkvalitnější luštěniny vhodné…