Pod pokličkou → 12. 3. 2016

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 66590

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

12. 3.
2016

Písek, Krumlov, Budějice, tam je chutí ponejvíce

K jihočeské kuchyni patří neodmyslitelně ryby na tisíce způsobů, ale také brambory, zelí nebo třeba povidla. Ta se používala nejen na populární moučníky, jako jsou taštičky a vdolky, ale i na omáčku k rybě načerno. Kromě ryby v omáčce plavaly hrozinky, mandle a ořechy. Vařila se nejen na Vánoce a v každé rodině velký hrnec. Obsahovala med, pivo, perník, chleba i švestky a spoustu koření. Příprava byla dlouhá, a ne všem takto upravená ryba chutnala?

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Krůty a perličky, masové jedničky

13. 6. 2007 18:15 ČT1

Už ve starověkých kulturách byla drůbež velmi oblíbeným pokrmem. Také ve staročeské kuchyni se připravovala nejen kuřata a slepice, ale i holubi či holoubata. Pochoutkou byly i krůty nebo pávi. Proč se v dnešní kuchyni zapomíná…