Pod pokličkou → 17. 1. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 20 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68910

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

17. 1.
2020

Čočka, hrách a fazole nesmí chybět na stole

Luštěniny jsou suchá jedlá semena některých rostlin z čeledi vikvovitých. Archeologické výzkumy potvrzují, že luskoviny patřily mezi první rostliny, které zemědělci pěstovali. I české hospodyňky dobře vědí, že nejen hrách a čočka mohou obohatit náš jídelníček. Stále častěji se i v české kuchyni prosazují méně tradiční luštěniny jako je např. cizrna, mungo nebo adzuki. Které druhy luštěnin jsou z hlediska výživy nejhodnotnější a jak je správně připravovat, se dozvíte v dalším dílu oblíbeného magazínu.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Sýry se šlechtickým titulem

7. 4. 2010 17:30 ČT1

Sýry byly už součástí stravy starých Egypťanů i Mezopotámců. Sýry s plísní ovšem začali vyrábět samozřejmě ve Francii až koncem 18. století. Pokud netušíte, že ušlechtilá plíseň dodá sýru jedinečnou chuť a konzistenci, že ji…