6. květen 2018

Část: Soutěž

Obsah dílu

Přírodní hnojiva — Zakládáme vinici — Zavlažování trávníku — Zelenina i na balkoně — Velké stromy v zahradní kompozici — Pěstujeme granátovník a monsteru — Ledek vápenatý — Rizoto s medvědím česnekem — Netradiční hnojiva

Části dílu

01:35
Přírodní hnojiva
    Hnůj sice nevoní, ale mnozí se k němu vracejí, protože zjistili, že to, co umí, žádné umělé výrobky nesvedou. Podívejte se, jaké jsou výhody hnoje, jak se používá a skladuje.
    07:14
    Zakládáme vinici
      Láká vás vypěstovat si vinnou révu na zahradě? Její pěstování je v podstatě snadné.
      11:23
      Výherci soutěže
        12:13
        Zavlažování trávníku
          Správně zavlažovaný okrasný trávník vypadá jako hebký, sytě zelený koberec, krásný pro oči i na dotek. Ještě lepší pocit z něj můžete mít, když k jeho zavlažování využijete dešťovou vodu.
          14:54
          Zelenina i na balkoně
            Pořiďte si vhodnou pěstební nádobu a substrát, vyberte správné stanoviště a pusťte se do pěstování zeleniny. Nepotřebujete k tomu ani zahrádku.
            18:57
            Soutěž
              19:46
              Přírodní hnojiva
                26:32
                Velké stromy v zahradní kompozici
                  Stromy by měly mít své místo v každé zahradě. Poskytují stín, chrání před větrem, zásobují nás plody a zahradě dodávají zajímavou atmosféru.
                  30:12
                  Pěstujeme granátovník a monsteru
                    Granátovník není ani tak pokojová rostlina jako kbelíková, která vynikne na venkovní terase. Typické rozštěpené listy monstery jsou líbivé a byly často zobrazovány v umění. Obě tyto rostliny jsou oblíbené i mezi pěstiteli.
                    34:59
                    Soutěž
                      35:57
                      Ledek vápenatý
                        Dusík je jedním ze základních stavebních prvků všeho živého, a tudíž příznivě působí i na růst rostlin. Existuje několik způsobů, jak ho dostat do půdy.
                        40:08
                        Rizoto s medvědím česnekem
                          Traduje se, že medvědi jej konzumují po zimním spánku, aby nabrali sílu. Medvědí česnek má příznivý vliv i na naše zdraví a my ho použijeme při přípravě netradičního rizota.
                          43:54
                          Netradiční hnojiva
                            A na závěr si povíme něco o dalších přírodních alternativách, ze kterých lze vyrobit hnojivo.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž51 minut
                            Další díl
                            13. květen 2018

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž50 minut

                            26. březen

                            Netradiční okurky — Péče o rostliny — Mrazuvzdornost rotlin — Tepelné ztráty v domě — Houby — Enzymy v potravinách — Kudlanky a strašilky — Recepty s okurkou a houbami

                            26. 3. 2023 na ČT1
                            Stopáž51 minut

                            19. březen

                            Jak založit chovatelskou stanici — Řez dřevin v březnu — Aglaonema — Jarní hnojení — Odchov štěňat — Prach v domácnosti — Inspirace do nádob — Cesmíny — Psí dobroty

                            19. 3. 2023 na ČT1
                            Stopáž50 minut

                            12. březen

                            Péče o keře s drobným ovocem — Sálavé teplo — Jehličnany v zahradě — Péče o pokojovky — Jarní kuřátko — Příprava skleníku — Hospodářství našich předků — Jarní dekorace na dveře

                            12. 3. 2023 na ČT1
                            Stopáž51 minut

                            5. březen

                            Enkaustika — Obrubníky — Masoplodka — Kompostér — Výrobky z pryskyřice — Výsev a výsadba v březnu — Rekonstrukce bytu — Výroba dekoračního žebříku se závěsným systémem

                            5. 3. 2023 na ČT1
                            Stopáž51 minut

                            26. únor

                            Umění lustru — Káva — Vodní kámen — Kostra zahrady — Svítidla, lustry, jejich údržba a renovace — Levné menu — Předklíčení brambor — Výroba octa ze cideru — Jak se peče sklo

                            26. 2. 2023 na ČT1
                            Stopáž50 minut

                            19. únor

                            Pařeniště studená a teplá, jejich založení a další možnosti přirychlování v exteriéru — Stavba opěrné zídky — Dekorace na stůl — Rajčata — Další způsoby přirychlování – první nádobové výsevy — Aktuální trendy v pěstování pokojových rostlin — Plánování záhonu — Chilli papričky — Zpracování první zeleniny a klíčků

                            19. 2. 2023 na ČT1

                            Polopatě na sociálních sítích

                            Napište nám