6. květen 2018

Obsah dílu

Přírodní hnojiva — Zakládáme vinici — Zavlažování trávníku — Zelenina i na balkoně — Velké stromy v zahradní kompozici — Pěstujeme granátovník a monsteru — Ledek vápenatý — Rizoto s medvědím česnekem — Netradiční hnojiva

Části dílu

01:35
Přírodní hnojiva
    Hnůj sice nevoní, ale mnozí se k němu vracejí, protože zjistili, že to, co umí, žádné umělé výrobky nesvedou. Podívejte se, jaké jsou výhody hnoje, jak se používá a skladuje.
    07:14
    Zakládáme vinici
      Láká vás vypěstovat si vinnou révu na zahradě? Její pěstování je v podstatě snadné.
      11:23
      Výherci soutěže
        12:13
        Zavlažování trávníku
          Správně zavlažovaný okrasný trávník vypadá jako hebký, sytě zelený koberec, krásný pro oči i na dotek. Ještě lepší pocit z něj můžete mít, když k jeho zavlažování využijete dešťovou vodu.
          14:54
          Zelenina i na balkoně
            Pořiďte si vhodnou pěstební nádobu a substrát, vyberte správné stanoviště a pusťte se do pěstování zeleniny. Nepotřebujete k tomu ani zahrádku.
            18:57
            Soutěž
              19:46
              Přírodní hnojiva
                26:32
                Velké stromy v zahradní kompozici
                  Stromy by měly mít své místo v každé zahradě. Poskytují stín, chrání před větrem, zásobují nás plody a zahradě dodávají zajímavou atmosféru.
                  30:12
                  Pěstujeme granátovník a monsteru
                    Granátovník není ani tak pokojová rostlina jako kbelíková, která vynikne na venkovní terase. Typické rozštěpené listy monstery jsou líbivé a byly často zobrazovány v umění. Obě tyto rostliny jsou oblíbené i mezi pěstiteli.
                    34:59
                    Soutěž
                      35:57
                      Ledek vápenatý
                        Dusík je jedním ze základních stavebních prvků všeho živého, a tudíž příznivě působí i na růst rostlin. Existuje několik způsobů, jak ho dostat do půdy.
                        40:08
                        Rizoto s medvědím česnekem
                          Traduje se, že medvědi jej konzumují po zimním spánku, aby nabrali sílu. Medvědí česnek má příznivý vliv i na naše zdraví a my ho použijeme při přípravě netradičního rizota.
                          43:54
                          Netradiční hnojiva
                            A na závěr si povíme něco o dalších přírodních alternativách, ze kterých lze vyrobit hnojivo.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž51 minut
                            Další díl
                            13. květen 2018

                            Přehled dílů

                            341 dostupných
                            Stopáž51 minut

                            11. prosinec 2022

                            Historie Sivestra — Recepty na italské pokrmy — Topení dřevem — Jak pečovat o pokojovky v zimě — Silvestrovské občerstvení — Textil v ložnici — Silvestrovská dekorace — Bolení žaludku a hlavy a recept na novoroční oběd

                            11. 12. 2022 na ČT1
                            Stopáž51 minut

                            4. prosinec 2022

                            Vánoční dekorace do zahrady i před dům — Recept na rychlé a zdravé jídlo — Nenáročné pokojovky — Kotle na dřevo a pelety — Dekorace na vánoční stůl — Drobná poranění v domácnosti — Hlavolam — Prosincové výsevy begónií — Úhoř na vánoční stůl

                            4. 12. 2022 na ČT1
                            Stopáž50 minut

                            27. listopad 2022

                            Máslo — Slaný koláč — Krásná zahrada v zimním období — Jak se starat o záclony — Hrozinky, prášek do pečiva , droždí — Zvěřina — Adventní výzdoba nad dveře a na lustr — Francouzské vánoční poleno

                            27. 11. 2022 na ČT1
                            Stopáž50 minut

                            20. listopad 2022

                            Bedýnka na nářadí a stupínek — Vaření v multifunkčním hrnci — Půdopokryvné rostliny — Přikrývky z ovčí vlny — Dřevěné auto na svoz klád z lesa – hračka — Chov bílého ježka — Grilování — Adventní věnce — Mozaika

                            20. 11. 2022 na ČT1
                            Stopáž51 minut

                            13. listopad 2022

                            Historie tlačených perníků a perníkářství — Skopové maso — Stálezelené dřeviny — Jak zateplit byt — Tlačení medové těsta do forem a pečení perníků — Domácí elektrárna — Decoupage — Podzimní výsev mrkve a petržele — Formy na tlačený perník – speciální druh řezbářství

                            13. 11. 2022 na ČT1
                            Stopáž50 minut

                            6. listopad 2022

                            Cider a cidre — Úprava vody — Dekorace do truhlíku — Nátěry proti vlhkosti — Cidre ze zmražené jablečné šťávy — Čističky vzduchu — Obal na knihu — Králičí panenka s rakytníkovým salátem — Jak si připravit kávu, na které si pochutnám

                            6. 11. 2022 na ČT1

                            Polopatě na sociálních sítích

                            Napište nám