Nejkrásnější svátky
Část: Pět let s Herbářem
Obsah dílu
Vánoce jsou svátky tradic. A tradiční byl Herbář vždy. Za 5 let jsme představili vše, co k Vánocům patří, a tak si to pro pořádek pěkně shrneme a dozdobíme poslední detaily.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Nejkrásnější svátky
V. řada
Vánoce jsou svátky tradic. A tradiční byl Herbář vždy. Za 5 let jsme představili vše, co k Vánocům patří, a tak si to pro pořádek pěkně shrneme a dozdobíme poslední detaily.
Zima je tu
V. řada
Za týden začíná zima. Čas teplých pokrmů a masopustu. Právě o tom promaštěném stole bude dnešní díl.
Herbář pomáhá
V. řada
Charitativní díl s Elpidou. Elpida je obecně prospěšná společnost, která pomáhá seniorům. V tomto díle se jí Herbář snaží pomoci.
Čas kouzel
V. řada
Blíží se kouzelný čas, čas adventní. Proto opět oprášíme tradice a vyrobíme si obřadní vizovické pečivo.
Herbář podle blogerek
V. řada
Food blogerky vládnou internetu a velký počet z nich má na svém blogu recepty, které patří přímo do Herbáře. Proto jsme pár blogerek a autorek kuchařek pozvali k nám.
Opravdu ale opravdu tradiční díl
V. řada
Co je ale opravdu tradiční? Jak tradice vzniká? A jaká je ta pravá česká? A jaké jsou tradiční recepty?
Co je teda nejlepší?
V. řada
V Herbáři jsme zjistili, že ty nejlepší věci v gastronomii bývají ty nejjednodušší. A nejde jen o gastronomii, ale o přístup k pěstování, k přírodě, zvířatům a vlastnímu zdraví.
Byliny z ciziny
V. řada
V Herbáři jsme představili už více než 150 bylin, které běžně rostou v Čechách. Na světě jich ale roste mnohem víc. Říkáme jim dost často koření a i to bývá léčivé.
Sladká První republika
V. řada
U příležitosti oslav 28. října se podíváme na další recepty a návody, které formovaly svět našich babiček a prababiček.
Podzimní díl
V. řada
K podzimu patří dýně, kořenová zelenina, čerstvý kváskový chléb, maso a byliny.