Podzimní díl
Část: Regionální okénko: Babiččin poklad
Obsah dílu
K podzimu patří dýně, kořenová zelenina, čerstvý kváskový chléb, maso a byliny.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Nejkrásnější svátky
V. řada
Úvod — Jahelník II — Ohlédnutí za vánočními díly — Prvorepublikový bramborový salát — Betlémy — Vánočka — Slámové ozdoby — Vzpomínání — Jmelí bílé — Pět let s Herbářem — Obřadní chleby
Zima je tu
V. řada
Úvod — Sušenky z čočkové mouky s čokoládou — Boršč — Regionální okénko: Jerky — Jelení ragú — Volný chov zvířat — Bylinná směs na zažívání — Tradiční masopust — Škvarkové placky
Herbář pomáhá
V. řada
Úvod — Elpida — Škvarkové cukroví — Biozemědělství I — Toastový chléb bez hnětení — Biozemědělství II — Kaše z čerstvě umletého obilí — Elpida — Pobožný buchty s masem — Sbor Elpida
Čas kouzel
V. řada
Úvod — Vizovické pečivo — Regionální okénko: Výlov rybníka na Vysočině — Pstruh na bylinkách s citronem a česnekem — Sejkory na sladko — Tradiční modrotisk — Čokoládové pralinky
Herbář podle blogerek
V. řada
Úvod — Bezlepkové placky z pohankové nebo hrachové mouky — Regionální okénko. Vinný mošt — Žito seté — Celožitný chléb — Chléb s avokádem a vejcem — Staré odrůdy — Krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou
Opravdu ale opravdu tradiční díl
V. řada
Úvod — Benediktýnka — Kynutá bábovka s mákem — Tinktury z kořenů — Peprmintka — Anýzovka - lihovodní extrakt na podporu imunity — Cesta do pravěku — Jídla ze skanzenu – lepiduša
Co je teda nejlepší?
V. řada
Nejzdravější bramborové chipsy — Bylinkové jíchy a zákvasy — Krocan na bylinkách na díkuvzdání — Regionální okénko: Játrová tradiční paštika — Květná louka — Domácí krém na ruce — Měsíčková mast — Kávová zmrzlina z mascarpone
Byliny z ciziny
V. řada
Bylinkové zahradnictví — Pěstování exotických bylin — Zlaté mléko podle Kitchenette — Regionální okénko: chmelonáda — Přirozená péče o jabloně — Rosol z letních jablek — Hrušková povidla a kompot — Pravidla sušárny — Jídla ze skanzenu – rosničky
Sladká První republika
V. řada
Úvod — Bodlák a čekanka — Cikorka — Řepný sirob I — Regionální okénko: perníčky — Řepný sirob II — Prvorepublikové perníčky — Jídla ze skanzenu – kocmrda
Podzimní díl
V. řada
Úvod — Poslední podzimní poldy — Šípkové vitamíny na zimu – sirup a zavařenina — Základy čajových směsí — Regionální okénko: Babiččin poklad — Pšenice špalda — Špaldový chleba podle Maškrtnice — Babiččin dýňový kompot