27 minut

Prvorepublikový

Obsah dílu

První republice bude téměř 100 let. Jak se v této době vařilo, peklo a žilo, najdete právě v tomto díle.

Části dílu

04:51
Libečkové maggi
Libečkové maggi
    07:24
    Frgál a merhovaný koláč
    Frgál a merhovaný koláč
      12:18
      Hloh obecný
      Hloh obecný
        14:40
        Pečený králík
        Pečený králík
          17:23
          Moruše a bourec morušový
          Moruše a bourec morušový
            20:36
            Tažený závin
            Tažený závin
              Přehrát celé video

              Recepty

              Herbář - Dušičkový
              Stopáž26 minut
              Další díl
              Dušičkový

              Přehled dílů

              131 přehratelných
              Herbář - Vánoce
              Stopáž27 minut

              Vánoce

              IV. řada

              Třešeň ptačí a višeň obecná — Ořechový salám — Jídla ze skanzenu – pšenice s mákem — Vánočka — Polévka halászle — Kapří hranolky s hrachovou kaší — Ohlédnutí za čtyřmi řadami Herbáře — Zemlbába Jany Prachařové

              Poslední vysílání 18. 12. 2016 na ČT1
              Herbář - Z Prahy
              Stopáž27 minut

              Z Prahy

              IV. řada

              Pražský koláč — Městské včely — Rostbeef aneb hovězí roštěná — Břečťan popínavý — Nepečené šípkové cukroví — Nepečené raw cukroví — Národní knihovna

              Poslední vysílání 11. 12. 2016 na ČT1
              Herbář - Byliny pod stromeček
              Stopáž27 minut

              Byliny pod stromeček

              IV. řada

              Zázvorky ze sušeného zázvoru — Kdoulový sýr podle M. D. Rettigové a mikulášský vrkoč — Mátový peeling — Lopuch větší — Šumivé koule do koupele — Muzeum textilu v České Skalici — Spirálový dort

              Poslední vysílání 4. 12. 2016 na ČT1
              Herbář - Advent
              Stopáž26 minut

              Advent

              IV. řada

              Medvědí tlapky neboli pracny — Jídla ze skanzenu – pučálka a pražmo — Ostružinová kořeněná šťáva — Vánoční štola — Mikulášský vrkoč — Pravý perník

              Poslední vysílání 27. 11. 2016 na ČT1
              Herbář - Opravdu tradiční
              Stopáž27 minut

              Opravdu tradiční

              IV. řada

              Kraple — Pálení Jidáše — Kakánek, rozhuda a toleranc — Devětsil lékařský — Jídla ze skanzenu – žebračka — Slepice na paprice — Staročeský svatební koláč

              Poslední vysílání 20. 11. 2016 na ČT1
              Herbář - Světový
              Stopáž27 minut

              Světový

              IV. řada

              Rakytníková šťáva s maté — Burákové máslo — Pelmeně — Lupina – vlčí bob — Bulharské plněné papriky — Elektromobilně do Kodaně — Chia fresca a chia pudink — Trvale udržitelné Dánsko — Ramen

              Poslední vysílání 13. 11. 2016 na ČT1
              Herbář - Budoucnost je dobrá
              Stopáž27 minut

              Budoucnost je dobrá

              IV. řada

              Oříšková paštika — Kateřina v Rakousku — Kukuřičná polévka — Kateřina na bylinkách — Kuře v seně — Elektromobilita — Sluneční grilovačka

              Poslední vysílání 6. 11. 2016 na ČT1
              Herbář - Dušičkový
              Stopáž26 minut

              Dušičkový

              IV. řada

              Miletínské modlitbičky — Vzpomínka na fotografa Adama Holého — Kaštanové máslo a kaštanový moučník s rozmarýnem — Jídla ze skanzenu – moumelich — Náprstník červený — Majitel pohřební služby Raimund Niederführ — Dýňové con carne — Boží milosti

              Poslední vysílání 30. 10. 2016 na ČT1
              Herbář - Prvorepublikový
              Stopáž27 minut

              Prvorepublikový

              IV. řada

              Libečkové maggi — Frgál a merhovaný koláč — Hloh obecný — Pečený králík — Moruše a bourec morušový — Tažený závin

              Poslední vysílání 23. 10. 2016 na ČT1
              Herbář - Podzimní
              Stopáž27 minut

              Podzimní

              IV. řada

              Bobuloviny podzimu — Dřišťál v medu — Původní mrkve a černucha setá — Mrkvová polévka — Trnka obecná — Šípky a jeřabiny — Podzimní králičí pilaf — Na návštěvě u Ondřeje Kobzy — Jídla ze skanzenu – hoďbidlo neboli uhlířina

              Poslední vysílání 16. 10. 2016 na ČT1