91 minut
Celnice

5/13 Zdraví nemocní

Část: Talkshow

Obsah dílu

České a slovenské zdraví duše, těla i společnosti

Části dílu

04:32
Uzdravme Česko!
    Pokud se díváme na Evropu jako na lidské tělo, je Česká republika její pomyslný solar plexus. Zdraví solaru se odráží na zdraví celého těla – celé Evropy. 85 procent všech výdajů na zdravotní péči spolyká léčba chronických nemocí, které si lidé způsobují svým vlastním životním stylem. Nemocní lidé tvoří nemocnou společnost. Jak přestat být mlčenlivými kapry nemocnými z permanentních pocitů bezmoci, se situací v zemi něco udělat a uzdravit nejen sebe, stát, ale i celou Evropu?
    37:09
    Ako si žijeme
      Slovenský dokument zkoumá, jak se za posledních 20 let změnil životní styl na Slovensku, zamýšlí se nad tím, jakým směrem se Slováci jako národ po rozpadu ČSFR vyvinuli. Co je největším strachem i nástrahou doby, ve které žijeme, co o nás vypovídá přístup k sobě samým, k dění okolo nás i k životu samotnému? V čem vězí obrat ke změně a jaké z toho pro nás plynou následky do budoucnosti? Řešení možná leží mnohem blíž, než by se mohlo zdát.
      62:57
      Talkshow
        Jak zacházíme s vlastním tělem a jak pečujeme o naše duševní zdraví? Odráží se to nějak i celkové kondici obou společností? To bude ústředním tématem talkshow Adély Banášové a Michala Prokopa v rámci unikátního československého cyklu Celnice, tentokrát na téma Zdraví nemocní.
        Přehrát celé video
        Stopáž91 minut
        Další díl
        6/13 Světoví Češi a Slováci

        Napište nám