26 minut
Tep 24

22. prosince 2012

Část: Transplantované plíce

Obsah dílu

Transplantované plíce — Rozštěp pupíku — Příběhy Jiřího, Kristýny a Petry

Části dílu

00:46
Transplantované plíce
    Hana Procházková je jedinou Češkou, která žije s oběma transplantovanými plícemi. Každou má od jiného dárce. První transplantací prošla před 14 lety, druhou plíci jí lékaři úspěšně nahradili letos v srpnu. Paní Procházkové tak lékaři z pražské nemocnice v Motole zachránili život ? a sami překonali další metu v patnáctileté historii české transplantační medicíny.
    07:27
    Rozštěp pupíku
      Asi dvacet dětí se ročně narodí s rozštěpem pupíku. Je to vzácná vada, při které se vnitřní orgány můžou dostat i mimo tělo, nejvíc ohrožená jsou játra a střeva.
      To se před 25 lety stalo i Veronice Mertlíkové. Složitou operaci přežila a její příběh má ještě jeden šťastný konec. I přes původní obavy lékařů se jí podařilo otěhotnět a dnes má zdravou dceru.
      15:32
      Příběhy Jiřího, Kristýny a Petry
        Slovo úspěch má pro každého pacienta jiný význam. Pro někoho se za ním skrývá úplné vítězství nad chorobou, pro jiného když má alespoň chvíli nad nemocí převahu. Příběh Jiřího, Kristýny a Petry jste v minulých dílech už viděli. Teď se za nimi vracíme znovu: jak se jim daří a jak svou nemoc zvládají?
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        29. prosince 2012

        Přehled dílů

         

        Tep 24 na sociálních sítích

        Napište nám