Ovocné želé s jogurtovým krémem

Úvod » Recepty

19. 9. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 300 g lesního ovoce
  • 40 g želatiny (4 g agaru)
  • 0,5 l šťávy z kompotu
  • 500 ml jogurtu
  • 250 ml šlehačky
  • 150 g cukru moučky
  • 1 citron

na ozdobení:

  • čokoládová poleva
  • ovoce
  • máta

Postup

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku naplníme kelímky, ve kterých mezitím želé ztuhlo. Na závěr ozdobíme čokoládovou polevou, čerstvým ovocem a lístkem máty.

Rada:
Želatinu lze nahradit agarem či jiným želírovacím produktem.