Zvládneme to bez lepku

Úvod

Sobota 19. 2. 2011

Čím dál víc lidí je dnes nuceno podřídit svůj jídelníček bezlepkové dietě. Proto se i Kuchařská pohotovost k tomuto tématu po nějaké době vrací.
Lepek je obsažen v pšenici, žitu, ječmeni a ovsu. Je tedy nutné vyřadit veškeré potraviny, které jsou z těchto obilovin vyrobeny, a vyhýbat se i potravinám, které obsahují lepek ve skryté formě. Své o tom ví i paní Míla, jejíž malá dcera Markétka může jíst jen bezlepkové potraviny, a tak nikdy nezažila klasickou narozeninovou oslavu s pořádným dortem. Jenže paní Řihošková se nerada vzdává. S pomocí Kuchařské pohotovosti se rozhodla to změnit a připravit Markétce parádní oslavu narozenin. Bezlepková dieta musí být dodržena, ale děti by neměly nic poznat. Šéfkuchař Mirek Kalina dobře ví, co mají děti rády, a pohoštění na oslavu společně s paní Mílou připraví. Jak si poradí? Vsadí na oblíbená jídla a uvaří bezlepkové těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce, dětmi milovanou pizzu a nebude samozřejmě chybět ani chutný dort. Zvládne tenhle úkol tak, aby se dětem dělaly boule za ušima?

Recepty

Příští zásah

Fotografie

Jak naplnit svíčkovou

26. 2. 2011 13:00 ČT1

Linda žila dlouhou dobu v zahraničí a po svém návratu do Česka učí cizí jazyky. Zatímco němčinu ze sebe sype, i když ji o půlnoci probudíte, když dojde na vaření, cítí se Linda po pobytu v Německu…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení