1 kg bezlepkových těstovin
1 kg vepřového mletého masa
2 ks vajec
2 lžíce piniových oříšků
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej
1 kg drcených rajčat
0,4 kg rajčatového pyré - passatta di pomodori
0,4 kg šalotky
2 l zeleninového vývaru
čerstvé oregano a bazalka
parmazán
citron a cukr na dochucení
V hrnci na olivovém oleji orestujeme šalotku, česnek a přidáme rajčatové pyré a drcená rajčata. Základ zalijeme zeleninovým vývarem a vložíme snítku oregana a bazalky. Omáčku provaříme na mírném ohni.
Mleté maso smícháme s vejci, piniovými oříšky a dochutíme solí a pepřem.
Takto připravené mleté maso důkladně promícháme v kuchyňském robotu.
Z mletého masa poté válíme malé kuličky, které pokládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C cca cca 10 minut.
Takto upečené masové kuličky přidáme do rajčatové omáčky a provaříme je dalších 10 minut.
Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě s přidáním olivového oleje.
Po uvaření těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme sypané parmazánem a ozdobené bazalkou.
Ohodnoťte tento recept: