Úvod

Neděle 20. 6. 2021 po půlnoci

​Kdo by nevzpomínal na lahůdky, které ochutnal při svých cestách do zahraničí nebo na dovolené u moře. Stejně tak Barbora, která navštívila svoji sestru Vendulu, pobývající na studijní stáži ve Španělsku. Obě dívky tam doslova okouzlila tamní jídla a zejména jejich tradiční paella. Po návratu domů jim to nedalo a hned ji zkoušely připravit, ale podle toho, že zavolaly na pomoc tým Kuchařské pohotovosti, se zdá, že to nebylo zas tak úplně jednoduché. Přání nezůstalo jen u paelly, ale Barbora si jako překvapení pro svou sestru a vlastně celou rodinu naplánovala celé menu inspirované Španělskem. A tak tento díl bude výletem do španělské kuchyně z pohledu a podle chutí Češky.
A co budeme připravovat? Španělské "jednohubky" tapas, studenou polévku gazpacho, samozřejmě paellu s krevetami, slávkami a kuřecím masem a jako dezert to bude crema catalana se skořicovými kroužky.

Recepty

Štítky

dezert, kuřecí maso, listové těsto, mořské plody, paprika, polévka, předkrm, rajčata, rýže, španělská kuchyně, víno

Příští zásah

Fotografie

Což takhle bramborovou placku

6. 12. 2008 17:25 ČT1

Vzpomínka na chuť dobrých jídel, která nám v dětství vařila babička nebo maminka, někdy může být tak neodbytná, že nám nedá ani spát. Kdo by si nepamatoval na plotny starých kamen ve venkovských…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení