Úvod

Neděle 26. 9. 2021 po půlnoci

Další volání o pomoc i nezvyklé zadání tentokrát našemu týmu trošku zamotalo hlavu. Paní Dita měla velmi složité přání a napsala ve svém dopise: "Přála bych si plné menu, oběd či večeři s polévkou a dezertem - jídlo ze zeleniny, která je obecně málo oblíbena, ale podle mne jen díky neznalosti těch správných receptů, myslím tím červenou řepu, cuketu, mangold, lilek, okurku za tepla nebo luštěniny. Zeleninu ideálně v kombinaci s jáhlami, pohankou, amarantem, mořskými řasami, kroupami" A dodala velmi důležitý požadavek: "Jen bych uvítala, aby to bylo bez masa! Maso sice všichni jíme, ale chtěla bych ukázat, že jde velmi chutně vařit i bez masa a z běžně "neoblíbené" zeleniny. Chtěla bych přesvědčit svou rodinu a hlavně svého otce, že lze vařit a dobře jíst i bez předsudků… a bez masa. Sama se tak snažím, ale mé pokusy jsou hodně v začátcích a chtěla bych předložit v tomto směru něco opravdu chutného, vzhledného a ne jen moje nahodilé experimenty".
Jak si náš tým poradí s tímto náročným úkolem, jak rozlousknou všechny požadavky, jak se podaří zakomponovat do jídel kroupy, pohanku či jáhly a jakou zeleninu použijí a vůbec, jaké speciality se tentokrát objeví na talíři paní Dity? Budou se skrývat pod nenápadnými názvy Pohankový salát s rajčaty, Kroupové rizoto se zeleninou a Jáhlový nákyp se sušeným ovocem a hruškami v červeném víně, ale budou chutnat báječně.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, bylinky, cuketa, dezert, hrušky, med, mrkev, obilniny, ovoce, předkrm, rajčata, salát, smetana, studená kuchyně, sýr, víno, zelenina, žampiony

Příští zásah

Fotografie

Jak vaří myslivci

14. 11. 2009 09:50 ČT1

Dalšímu volání o pomoc na základnu Kuchařské pohotovosti předcházela malá hádka a velká sázka mezi myslivci a rybáři o to, kdo může a taky umí připravit lepší menu. Pan Bohumír a pan Petr se velmi…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení