Úvod

Neděle 1. 4. 2018 po půlnoci

Když se tentokrát v telefonu ozval laskavým hlasem pan farář Kryštof a vyslovil své přání, Martině málem vypadlo sluchátko z ruky. Pan farář ale překvapil celý náš tým. Ukázalo se, že má velký smysl pro humor a také originální nápady, čemuž napovídá i to, že si zavolal naše kuchaře s přáním připravit dokonalé pohoštění pro své kolegy faráře z vikariátu, se kterými se pravidelně schází na pracovní jednání. Pro svoji akci nadchl i farní hospodyni, která se do přípravy večeře ráda zapojila.
Tohle zadání přivedlo náš tým k velkému pátrání po tom, co se vlastně na farách nebo dokonce v klášterech vařilo a jedlo, která jídla mají spojitost s církví, které pokrmy nesou ve svém názvu něco z náboženské tematiky.
Byl to skutečně zapeklitý úkol, ale nakonec i tohle naše trojice šalamounsky rozlouskla. Protože Jiří zjistil, že na farách i v klášterech se často chovaly slepice a hodně připravovalo slepičí maso, jako první chod bude Slepičí polévka s játrovými nočky. A protože pan farář se svěřil, že v jejich farnosti chovají daňky, a zvěřina vůbec byla častým masem na talíři i v jiných farnostech či klášterech, náš tým se rozhodl připravit daňčí kýtu se smetanovo - šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem. Menu doplní lahůdka s příznačným názvem Boží milosti, a to na slano i na sladko. Jako hlavní dezert však bude Biskupský chlebíček, který připraví s humorem sobě vlastním, ale i s láskou Vladimír.

Recepty

Štítky

dezert, knedlíky, omáčka, ořechy, polévka, příloha, smetana, vývar, zvěřina

Příští zásah

Fotografie

Pečení holubi do huby

30. 5. 2009 10:00 ČT1

Pan Zdeněk od svého souseda, nadšeného chovatele holubů, dostal nečekaný a velmi vzácný dárek, nad kterým ovšem zůstal jen bezradně stát. Jak si poradit? Připravit pečená nebo nadívaná holoubata tak,…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení