Polévky

Slepičí vývar s játrovými nočky

Vývar

slepice
celer
mrkev
petržel
cibule
celý pepř
nové koření
sůl
snítka petržele (na ozdobu)

Slepici, rozkrojenou na čtvrtky, zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud na hladinu nevystoupí pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, celý pepř a nové koření, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, a dále vaříme 2 až 3 hodiny. Až slepice změkne, polévku scedíme a v čirém vývaru zavařujeme játrové nočky.

Játrové nočky

250 g drůbežích jater
300 g kuřecích prsíček
9 lžic strouhanky
mléko
4 žloutky
petrželka
majoránka
česnek
sůl
pepř

Rozmixujeme drůbeží játra s kuřecími prsíčky, do nich vmícháme strouhanku, namočenou v mléce, trochu soli, pepře a majoránky, žloutky, nasekanou petržel a prolisovaný česnek. Směs pořádně promícháme a necháme asi hodinu zaležet v ledničce. Poté z ní tvarujeme pomocí dvou lžic malé nočky, které vaříme v mírně vroucím vývaru, dokud nevyplavou na hladinu.

Kromě nočků do polévky přidáme obrané slepičí maso a kostičky kořenové zeleniny. Ozdobíme snítkou zelené petrželky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl