26 minut

19. srpna 2019

Obsah dílu

Headlines — Problémy v Domově Svojšice — Likvidace ryb kvůli herpes viru — Kde všude se herpes virus objevil — Lákání podnikatel do Kadaně — ŽIVĚ: úsekové měření D1 — Uzavřená D1 u Humpolce — Značná část ze sedmnácti šumavských projektů, které dostaly od ministerstva životního prostředí zelenou, zřejmě zůstane jen na papíru — Čech zkolaboval v Řecku. Převézt ho domů je ale problém. — Česká Lípa dostala pokutu — Stavba temelínského teplovodu — Znečtištění nového nádraží v Kolíně — Nejdelší páternoster v Čechách stojí — Dnes začal v Havlíčkově Brodě 15. ročník Letní žurnalistické školy — Restaurují zemský sněm — Sochy Olbrama Zoubka zdobí náměstí před libereckou radnicí.

Části dílu

00:08
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:51
    Problémy v Domově Svojšice
      Nevyhovující budovy, nedostatek soukromí, mnohdy stovky kilometrů od původního domova. Taková je podle pražské koalice realita pro lidi s postižením, kteří jsou umístěni v ústavních zařízeních hlavního města. Ta jsou totiž v drtivé většině mimo Prahu - mn
      03:01
      Likvidace ryb kvůli herpes viru
        Rybáři na Pardubicku dnes museli kvůli herpes viru utratit další ryby. Dohromady jich jen v tomto regionu letos zlikvidovali víc než 50 tun. Číslo není konečné - veterinární správa už potvrdila výskyt nemoci na dalších dvou vodních plochách.
        04:42
        Kde všude se herpes virus objevil
          Ačkoliv ještě v roce 2008 uváděla Státní veterinární správa, že v Česku zatím s takzvanou koiherpesvirózou, jak se nemoc odborně nazývá, nemáme problémy, o deset let později kvůli ní začaly umírat desítky tun ryb.
          06:22
          Lákání podnikatel do Kadaně
            Problém mnoha měst: drobní podnikatelé nejsou schopní konkurovat velkým obchodním centrům. Významně to pociťují například v Kadani na Chomutovsku, kde mají kvůli tomu poloprázdné náměstí a v centru města spoustu volných obchodních prostor.
            08:12
            ŽIVĚ: úsekové měření D1
              Na opravovaném úseku D1 mezi Souticemi a Loktem o víkendu překročilo povolenou osmdesátku přes tisíc řidičů. Zachytily je radary, které tam Ředitelství silnic a dálnic spustily o půlnoci z pátku na sobotu. Na 56. kilometru u Soutic je Eva Šelepová.
              09:47
              Uzavřená D1 u Humpolce
                Dálnice D1 u Humpolce bude v noci na zítra několikrát uzavřená - stavbaři tam totiž začnou budovat nosníky nového mostu. Uzavírky začnou po desáté hodině večer a potrvají vždy dvacet až čtyřicet minut.
                10:10
                Značná část ze sedmnácti šumavských projektů, které dostaly od ministerstva životního prostředí zelenou, zřejmě zůstane jen na papíru
                  Především jde o rozhledny nebo diskutované odkanalizování myslivny na Březníku u Modravy. Na řadu projektů totiž chybí parku finanční prostředky. Výstavbu rozhleden musí navíc odložit kvůli nutné opravě Poledníku u Prášil.
                  12:01
                  Čech zkolaboval v Řecku. Převézt ho domů je ale problém.
                    Potřebuje rychle podstoupit operaci. Alois Veselý zkolaboval na dovolené v Řecku. Při vyšetření mu lékaři našli nádor na mozku. Převozu do Česka už je schopný. Nastal ale problém. Zahraniční lékaři s českými se nemohou shodnout na způsobu transportu pacie
                    13:57
                    Česká Lípa dostala pokutu
                      Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil České Lípě pokutu 444 tisíc korun. A to kvůli podobě loterijních vyhlášek. Město uvádělo seznam konkrétních adres, kde se hazardní hry smí provozovat.
                      14:46
                      Stavba temelínského teplovodu
                        Stavba teplovodu z jaderné elektrárny Temelín do Českých Budějovic pokračuje rychlým tempem. V zemi je už první - dvoukilometrová část - potrubí. Na dalších se pracuje.
                        16:32
                        Znečtištění nového nádraží v Kolíně
                          Po nedodržování jízdních řádů a hrubém chování řidičů řeší radnice v Kolíně další problém s provozovatelem městské hromadné dopravy. Tentokrát jde o to, že jeho zastávky na novém autobusovém terminálu jsou znečištěné unikajícími provozními kapalinami.
                          18:22
                          Nejdelší páternoster v Čechách stojí
                            Nejdelší páternoster v Čechách nejezdí. Oběžný výtah v budově Krajského úřadu v Liberci se před více než třemi týdny porouchal. Opravit dnes už spíše technickou raritu není tak snadné - chybí totiž součástky.
                            20:09
                            Dnes začal v Havlíčkově Brodě 15. ročník Letní žurnalistické školy
                              Pět desítek mladých lidí z Česka, Slovenska, Rakouska a z Ukrajiny se zájmem o média a společnost se účastní kurzů a přednášek tématicky rozdělených do šesti oblastí.
                              21:35
                              Restaurují zemský sněm
                                Nejstarší vyobrazení zemského sněmu českého království po staletí chátralo. Jde o nástěnnou malbu na zámku v Jindřichově Hradci. Restaurátoři teď dílo opravují a objevili důkaz, který letopočet jeho vzniku posouvá.
                                23:31
                                Sochy Olbrama Zoubka zdobí náměstí před libereckou radnicí.
                                  Naposledy jeho plastiky oživily centrum města před půl stoletím, v rámci ojedinělého projektu s názvem Socha a město 1969. Tentokrát zůstanou v rohu Benešova náměstí jeden rok.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  20. srpna 2019

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž25 minut

                                  10. května

                                  10. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. května

                                  Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                  9. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  7. května

                                  7. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. května

                                  Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                  6. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  3. května

                                  Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                  3. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  2. května

                                  Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                  2. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  30. dubna

                                  Turismus v Česku je na vzestupu — Historicky největší železniční zakázka — Nejasnosti kolem pálení čarodějnic — Pálení čarodějnic na Ladronce — Turisté v noci nesmějí do lesů v národním parku České Švýcarsko. — Policie prověřuje zákrok těžkooděnce na Majálesu — Noční zákaz vjezdu do centra Prahy — Požár u Horní Cerekve — Nedostatek zdravotního personálu — V Ústeckém kraji přibývá urgentních příjmů — Umělá inteligence otestuje zdraví krav — Sídliště rozdělené sporem o parkovací dům — Pražské Výstaviště dokončuje rekonstrukci divadla Spirála — Zvoníci pečují o historické zvony

                                  30. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  29. dubna

                                  Mráz na jihu Čech poškodil i obilí a řepku — Brzký a rychlý nástup letošního jara zmátl včely — Rojení kůrovce zastavilo chladné počasí — Nehoda na Pražském okruhu — Hrozba stávky v justici — Výluka tramvají v centru Prahy — Podezřelé zavadadlo v metru — Debata k vyhlášení NP Křivoklátsko — Rekonstrukce bazénu v Liberci v ohrožení — Výstraha před požáry — Investice do oprav silnic v Praze — Novou starostkou Hřenska je Kateřina Horáková — ČEZ mění plány s lithiem — Nové Holešovice — Jarní kontroly dětských hřišť — Nejvyšší česká hokejová liga má svého vítěze — Výluka vysílače Ústí nad Labem – Buková hora

                                  29. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  26. dubna

                                  Mráz zničil úrodu vína na Moravě — Mrazy spálily vinnou révu — Kolony v Chebu kvůli opravám silnic — V části centra Prahy se na několik měsíců zastaví provoz tramvají — Návrat tramvají mezi Liberec a Jablonec nad Nisou — Církev bere zpět plány na opuštění kostelů — Doživotní trest pro Jiřího Dvořáka platí — Obyvatelé Mělníka se obávají technopárty — Spor o podobu náměstí v Přibyslavi — Provoz Pošty Partner v Peci pod Sněžkou — Finále Play off extraligy — Vojenský újezd Boletice omezuje vstup pro turisty — Výcvik střelby ve vojenském prostoru Brdy — Prahou projel Konvoj svobody — Unikátní sbírku mincí dražili v Praze

                                  26. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  25. dubna

                                  Rozsáhlé škody ovocnářů — Brambory ani mák mráz nepoškodil — Jihočeské letiště České Budějovice opouští zaměstnanci — Větrné elektrárny v obci Mšené-lázně — Oprava silnic poničených při opravě D1 — Spor o stavbu obchvatu Nové Bystřice — Černý kašel se dál šíří — Opilý řidič nezvládl řízení a zranil sebe i své tři spolujezdce — Časomíry hlídají čas parkování v Praze — Černé skládky zatěžují Plzeň — Plzeňský kraj láká na vojenskou turistiku — Poničené prostranství u hotelu Thermal — Obvinění policisty za napadení mladé dívky — Obnovené kontroly průvodců v Českém Krumlově — Pražské ptactvo — Začíná Flora Olomouc

                                  25. 4. 2024 na ČT1

                                  Napište nám