Čím je vinna zřícenina


Zámek Sedlec

Na první pohled to nevypadá, že by tahle sedlecká památka bývala kdysi honosným zámečkem. Původní barokní panský dům tu vznikl už v polovině sedmnáctého století. Teď už desetiletí chátrá.

Wikipedie: Sedlec (zámek, Praha)

Prázdné domy: Zámek Praha - Sedlec

Ruiny vil

Ruiny slavných i neznámých vil v seriálu Čím je vinna zřícenina. Nejen mediálně známé Milada a bubenečské vily, ale i neprávem opomíjená Hanička ve Strašnicích.

Koupaliště Džbán chátrá

Kdysi populární koupaliště Džbán ve Vokovicích přes snahu současného nájemce chátrá. Město zvažuje jeho odkup.

Knorův statek

Ruinu odsouzenou ke stržení zachránili restituenti v Dolních Chabrech.

Baťův palác

V seriálu Čím je vinna zřícenina přinášíme historii a současný stav domu číslo 21 ve Washingtonově ulici. Po vojácích ho převzal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Teď ho chce Akademie věd.

Ruiny Prahy 10

Nejen kulturní dům Eden, nejen základní škola Saratovská a nejen kino Vzlet. Pro seriál Čím je vinna zřícenina jsme obešli ruiny Prahy 10.

Ruiny v majetku města

Další díl letního seriálu Čím je vinna zřícenina odhalí nevyužívané a chátrající domy, které vlastní město Praha.

Malé náměstí

Radniční domy na Malém náměstí ožívají po jedenácti letech

Rekonstrukce Milíčovy modlitebny

Evangelický kostelík si v Malešicích místní lidé v 50. letech vystavěli svépomocí. Na tehdejší dobu obdivuhodný skutek, přece jen doba novým kostelům nepřála. Jak to s modlitebnou bylo dál? A kdo chátrající objekt zachránil? Dozvíte se v reportáži.

Osud karlínské Invalidovny

Sto krát sto metrů - rozměr obřího karlínského paláce. Od počátku v roce 1732 byl zamýšlen jako Invalidovna. Donedávna tu sídlil Vojenský historický archiv. Teď už si s budovou ale stát několik let neví rady.