Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Jiří Mádl — Lidé — Česká televize

herec

narozen 23. října 1986

Českobudějovický rodák Jiří Mádl vystudoval tamní Biskupské gymnázium J. N. Neumanna. Velkým koníčkem mu původně byl lední hokej, který hrál více jak devět let. Když však v roce 2007 uspěl na konkurzu teenagerovské komedie Snowboarďáci, dal přednost herectví. V roce 2007 se hlásil na FAMU, u přijímacího řízení neuspěl. Po premiéře již zmíněných Snowboarďáků se Jiří stal vyhledávaným hercem. Prozatímním vrcholem Mádlovy herecké kariéry byl snímek Děti noci, v němž si svým výkonem po boku Marthy Issové vysloužil cenu Mezinárodního karlovarského filmového festivalu pro nejlepšího mužského herce v hlavní roli.

Mádl se vedle velkých filmových a televizních produkcí několikrát propůjčil také nezávislým krátkometrážním snímkům amatérského uskupení Trinity Pictures.

Výběrová filmografie

  • Vejška (2014)
  • Colette (2013)
  • Čtyři slunce (2012)
  • Konfident (2012)
  • Znamení koně (2011, seriál)
  • Bathory (2008)
  • Děti noci (2008)
  • Láska rohatá (2008)
  • Peklo s princeznou (2008)
  • Gympl (2007)
  • Trapasy (2007, seriál)
  • Jak se krotí krokodýli (2006)
  • Rafťáci (2006)
  • Ro(c)k podvraťáků (2006)
  • Snowboarďáci (2004)
  • 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (2005)

Odkazy

Fotografie