Bohumil Klepl

herec

narozen 31. března 1958

Bohumil Klepl, též zvaný Bob, se narodil v r. 1958 v Moskvě během studií rodičů. Otec byl Čech, vrátil se tedy a s rodinou se usídlili v Pardubicích, kde Bohumil vystudoval gymnázium. V roce 1981 absolvoval herectví na DAMU. Hrát začal v divadle v Chebu, odkud přešel do Prahy, kde hrál v inscenacích divadelního spolku Kašpar, v Divadle komedie a v Divadle Na zábradlí. Některé z inscenací, v nichž účinkoval (Naši furianti, Racek, Revizor, Ivanov, Strýček Váňa), byly zaznamenány Českou televizí. Také založil s manželkou Kleplovo rodinné loutkové divadlo, s nímž vystupoval na pražských Divadelních poutích a pak s bratry Formanovými i ve světě.

Výběrová filmografie

  • Účastníci zájezdu (2006)
  • Snowboarďáci (2004)
  • Jak básnící neztrácejí naději (2004)
  • Mazaný Filip (2003)
  • Pupendo (2003)
  • Archa pro Vojtu (2002)
  • Oběti a vrazi (2000)

Odkazy

Fotografie