iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
23. 2. 2011
16:00 na ČT1

1 2 3 4 5

28 hlasů
11736
zhlédnutí

Pod pokličkou

Televizní zobání další kila nahání

21 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

Pod pokličkou

  • 00:00:24 Podle mě jsou největším zlem
    takové pamlsky,
  • 00:00:28 které se lepí na zuby.
  • 00:00:29 Asi chipsy, je to kalorie,
    často přepálený tuk, nějaká éčka.
  • 00:00:36 Potom bych to rozlišoval
    podle druhu pořadu.
  • 00:00:40 Ke zprávám je možné chroupat cokoliv,
    aby člověk trošku setřásl stres,
  • 00:00:47 ze zpráv. Jinak je to jedno.
  • 00:00:57 Obě sila jsou prázdné.
  • 00:00:59 Vyhlašuji 2/3 dávky jídla
    na půl roku.
  • 00:01:02 Tak jo.
  • 00:01:03 Šéfe, to má řešení.
  • 00:01:06 Člověk, který se dívá na TV,
    sní o 1/3 víc než ti,
  • 00:01:09 co to jedí za stolem.
  • 00:01:12 No a?
  • 00:01:12 Takže když vypneme TV,
    sníme o 1/3 méně.
  • 00:01:15 A vůbec nám to nepřijde.
  • 00:01:17 Sláva, TV vypnout!
  • 00:01:19 Nemáme.
  • 00:01:20 Aha, to mi nedošlo. Tak nic.
  • 00:01:23 Jak nic? Rozčtvrtit a Blbovu porci
    rozprostřít mezi mužstvo.
  • 00:01:28 Trest nerad přijímám.
  • 00:01:30 Jo!
  • 00:01:32 -Když se ČSR 1. května 1953
    zařadilo mezi země
  • 00:01:36 s pravidelným TV vysíláním,
    mnoho lidí ještě doma
  • 00:01:40 televizní přijímač nemělo.
  • 00:01:42 Každý vysílaný pořad
    byl tak trochu společenskou událostí
  • 00:01:46 a důvodem k návštěvě toho,
    kdo televizi vlastnil.
  • 00:01:50 Společnost si většinou připravila
    chlebíčky, jednohubky,
  • 00:01:53 uvařila se káva a s tímto proviantem
    a s posvátným očekáváním
  • 00:01:58 všichni usedli před obrazovku.
  • 00:02:00 Dnes je samostatnou kapitolou
    tzv. zobání při sledování TV,
  • 00:02:05 to má nejspíš základ v tradici
    popcornu a jiných pochutin,
  • 00:02:09 které se prodávaly v kinech.
  • 00:02:12 Takže milánci, přestaňte zobat
    i přežvykovat a pozorně sledujte!
  • 00:02:20 Když už si budete chtít dát
    u oblíbeného seriálu
  • 00:02:23 nějakou laskominu,
    vsaďte na proteinovou tyčinku
  • 00:02:26 s jemnou čokoládovou polevou.
  • 00:02:28 Obvykle obsahuje mléčnou,
    nebo vaječnou bílkovinu,
  • 00:02:31 která je dobře stravitelná
    a má nejlepší spektrum aminokyselin.
  • 00:02:36 Vynikající náhražkou sladkostí
    jsou i extrudované potraviny.
  • 00:02:39 Ty se vyrábí pufováním.
  • 00:02:41 Zvlhčená pšenice nebo rýže
    se vloží do speciálního
  • 00:02:45 pečicího stroje,
    kde vlivem vysoké teploty a tlaku
  • 00:02:48 dochází v krátkém čase
    k odpaření vlhkosti,
  • 00:02:51 nabobtnání zrn
    a vytvarování korpusů chlebíčků.
  • 00:02:56 Sušenky můžete nahradit
    také dětskými piškoty. Proč?
  • 00:03:00 Protože sušenky, řezy, oplatky
    a jiná lákadla obsahují
  • 00:03:04 většinou více než 30 % tuku,
    dětské piškoty
  • 00:03:07 ho obsahují maximálně 5 %.
  • 00:03:11 Milánkové, řeknu Vám,
    že miluji kasiové tousty.
  • 00:03:15 To si tak namažete chleba
    trochou másla, posypete ho cukrem
  • 00:03:20 a kořením kasia a ugrilujete.
  • 00:03:22 A víte, po jakém podobném koření
    kasia chutná?
  • 00:03:30 A tentokrát je B správně.
  • 00:03:33 Kasia je jedno z nejstarších koření,
    které se pěstuje v Číně a Indonésii.
  • 00:03:38 Jde o skořicovník čínský,
    blízce příbuzný skořici.
  • 00:03:42 Kasia je poněkud levnější
    než skořice,
  • 00:03:45 a proto bývá v Číně
    často její oblíbenou náhradou.
  • 00:03:49 To jsem zvědavá,
    kdy se to dostane i k nám.
  • 00:03:53 Karle, co je to za velkou krabici
    v předsíni?
  • 00:03:56 Koupil jsem novou TV, plazmu.
  • 00:03:59 A představ si,
    že k ním jako bonus přidali
  • 00:04:02 velkou hromadu popcornu.
  • 00:04:04 Opravdu?
    To jsem ještě neviděla. V pytlíku?
  • 00:04:07 Kdepak.
    TV byla do nich zabalená.
  • 00:04:09 Ach jo, Karle.
  • 00:04:11 To byly určitě kousky polystyrénu
    jako výztuž proti poškození.
  • 00:04:16 Jo?
  • 00:04:17 No nic, počkej na mě.
    Skočím do lékárny pro živočišné uhlí.
  • 00:04:24 Musíte-li u televize něco chroupat,
    připravte si domácí popcorn.
  • 00:04:28 Tyto pukance z kukuřice
    jsou nejen dobré,
  • 00:04:31 ale kupodivu i zdraví prospěšné.
  • 00:04:33 Popcorn se připravuje
    zahříváním zrnek kukuřice,
  • 00:04:36 což způsobí jejich puknutí.
  • 00:04:38 Zrnko se tzv. převrátí naruby
    a dostane charakteristický tvar,
  • 00:04:43 popisovaný jako bílý květ.
  • 00:04:45 Popcorn má nízkou
    energetickou hodnotu.
  • 00:04:48 Pokud ho navíc nepřipravujete
    na oleji,
  • 00:04:50 ale nasucho v mikrovlnné troubě,
    obsahuje jen velmi málo tuku.
  • 00:04:55 Popcorn obsahuje
    také komplexní sacharidy,
  • 00:04:57 které nezvyšují hladinu
    krevního cukru tak rychle,
  • 00:05:00 jako jednoduché cukry.
  • 00:05:02 Tento efekt ještě zvyšuje
    vysoký obsah vlákniny.
  • 00:05:05 Protože kukuřice neobsahuje lepek,
    lze popcorn použít
  • 00:05:09 i pro bezlepkovou dietu.
  • 00:05:11 Pozor ale na popcornové příchutě.
  • 00:05:14 Obvykle se popcorn sladí
    nebo naopak solí.
  • 00:05:16 V Severní Americe je nejoblíbenější
    ve své slané verzi,
  • 00:05:20 naproti tomu Britové
    dávají přednost sladkému popcornu
  • 00:05:23 s karamelizovanou krustou.
  • 00:05:26 KAREL STÉNÁ
  • 00:05:30 Co stenáš, Karle?
  • 00:05:31 Vzal jsem si popcorn k TV.
  • 00:05:34 To jsem blázen.
  • 00:05:35 Popcorn je to nejjemnější
    a nejzdravější, co sis mohl dát.
  • 00:05:39 Nejjemnější? Hotová drtička.
  • 00:05:42 Jen těch vypadlých plomb,
    co zůstalo na koberci.
  • 00:05:45 Tak moment, dal sis
    je předtím do mikrovlnky?
  • 00:05:48 Ne, proč?
  • 00:05:50 Chtěl jsem je jíst jen tak, neohřáté,
    studené.
  • 00:05:53 Karle, ty máš jediné štěstí.
  • 00:05:55 Jaké?
  • 00:05:56 Že tu tvoji blbost proplácí
    zdravotní pojišťovna.
  • 00:05:59 Tak fajn.
  • 00:06:02 Tím, jak si sedneme k TV
    a vypneme mozek,
  • 00:06:08 tak máme tendenci sahat po něčem,
    čím ukojíme svoje chuťové buňky,
  • 00:06:14 čím zpestříme proces
    statického sezení,
  • 00:06:19 nicnedělání a koukání na pořady.
  • 00:06:23 -Také si musíme uvědomit,
    že našemu organismu trvá 20-25 minut
  • 00:06:28 než si uvědomí, že je sytý.
  • 00:06:31 Pokud ještě máme tendenci
    jíst rychle,
  • 00:06:34 tak během 20-25 minut nasoukáme
    do pusy všechno možné.
  • 00:06:41 -Ďobáme a potom to odnese
    naše zažívací ústrojí.
  • 00:06:46 Něco se ukládá do tuků, do zásob.
  • 00:06:51 -Musíme si uvědomit,
    že TV pamlsky jako ořechy, tyčinky,
  • 00:06:56 chipsy, velice chutnají,
    protože člověk miluje všechno,
  • 00:07:01 co je sladké, tučné, případně slané.
  • 00:07:05 -Obsahují buď vysoké množství soli,
    o které víme,
  • 00:07:09 že z důvodu vysokého obsahu sodíku
    zvedá krevní tlak.
  • 00:07:13 Jsou nezdravé z důvodu možného obsahu
    jednoduchých cukrů,
  • 00:07:19 což zvedá krevní glykémii.
  • 00:07:23 A třetí důvod,
    proč jsou tyto věci nezdravé
  • 00:07:27 je relativně vysoký obsah
    ztužených tuků
  • 00:07:30 v mnoha druzích těchto pochutin.
  • 00:07:33 -Jako TV pamlsek spousta lidí
    volí také různé druhy sýrů a uzenin.
  • 00:07:39 Můžeme si dát, ale v malém množství.
  • 00:07:44 Lépe si dát tvrdý sýr
    s obsahem tuku v sušině max. 30 %,
  • 00:07:50 nebo nějaký uzený výrobek,
    ale těch by v našem jídelníčku
  • 00:07:54 mělo být minimální množství.
  • 00:07:57 -Sušené ovoce je také vhodnou
    variantou, ale musíme počítat s tím,
  • 00:08:02 že s sebou může nést riziko
    zaplísnění a jsou kalorické.
  • 00:08:09 Když je ovoce usušené,
    tak voda sice zmizí,
  • 00:08:15 ale nakoncetrují se sacharidy
    a ty nevymizí.
  • 00:08:22 Když sníme pytlík sušeného ovoce,
    tak je to docela dost velká dávka.
  • 00:08:30 -TV pamlsek může být také sklenka
    vína s olivami.
  • 00:08:33 Nicméně pozor na regulované
    množství alkoholu
  • 00:08:37 doporučené světovou
    zdravotnickou organizací.
  • 00:08:40 Mělo by jít jen o 2 dl bílého,
    nebo červeného vína denně pro ženy
  • 00:08:45 a 2-4 dl bílého,
    nebo červeného vína pro muže denně.
  • 00:08:49 Olivy si můžeme dát,
    jsou cenným zdrojem
  • 00:08:52 nenasycených mastných kyselin.
  • 00:08:54 Ovšem olivy
    zase v regulovaném množství.
  • 00:08:58 -Pokud např. sáhnu po oříšcích,
    tak z nutričního hlediska
  • 00:09:02 jsou zdravé,
    obsahují spoustu minerálů,
  • 00:09:05 esenciálních nenasycených
    mastných kyselin,
  • 00:09:08 ale z důvodu obsahu právě těchto tuků
    jsou relativně
  • 00:09:11 koncentrovaným zdrojem energie,
    což zase může být negativum
  • 00:09:16 ve smyslu toho, že konzumuji oříšky
    v nezměrném množství
  • 00:09:21 u večerních pořadů
    a pak se za několik měsíců divím,
  • 00:09:26 kde se vzalo 5-6 kg navíc.
  • 00:09:29 Co si zase vymamlasil, mezuláne?
  • 00:09:32 Nic jsem nevymlasil, právě naopak.
  • 00:09:34 Připravil jsem na večer
    super program.
  • 00:09:37 Nečekej, že s tebou zase budeme hrát
    pexeso až do rána.
  • 00:09:40 Nečekám, bude kino.
  • 00:09:42 Jako film jsem vybral thriller
    Pravěk je hra
  • 00:09:45 a k tomu spoustu pamlsků
    na dloubání.
  • 00:09:48 Hurá!
  • 00:09:49 A co třeba?
  • 00:09:50 Jako chipsy, osmažené hlavičky
    penízovky sametonohé.
  • 00:09:54 Místo tyčinek posolené
    stonky plavuní,
  • 00:09:57 křupky zhotovené z nafouklých
    a opražených střevličích kukel.
  • 00:10:02 Akorát, že na dnešek
    vychází celokmenový půst.
  • 00:10:06 A promítací plátno sežrali moli.
  • 00:10:08 Blba chytit, nakrájet,
    posolit a prdnout do mikrovlnky.
  • 00:10:12 To teprve bude kino.
  • 00:10:14 Jo!
  • 00:10:20 Milánkové, jedli jste někdy
    šalvějové chipsy?
  • 00:10:23 Ne, my jsme normální.
  • 00:10:26 Tak to byste měli zkusit.
  • 00:10:28 Natrhejte si u jeskyně šalvěj
    a jednotlivé lístky pěkně opláchněte.
  • 00:10:33 U jeskyně nám rostou jen lopuchy.
    To bychom si trhli leda ostudu.
  • 00:10:38 Pak je osušte a zprudka opečte
    na troše olivového oleje.
  • 00:10:42 Lístky ztmavnou,
    vytratí se jejich dužnatost
  • 00:10:46 a budou pěkně křupavoučké.
  • 00:10:47 Ale z lopuchu by byli chipsy
    o mnoho větší.
  • 00:10:52 Šalvějovými chipsy můžete ozdobit
    třeba krémovou polévku.
  • 00:10:56 Prospěje to vaší dlouhověkosti
    a navíc se Vám bude lépe trávit.
  • 00:11:00 Na trávení máme arsen.
  • 00:11:02 Ovšem pozor pánové,
    chipsů nesnězte moc.
  • 00:11:06 Předávkování šalvějem
    může způsobit pocit opojení,
  • 00:11:10 zimnici nebo návaly horka
    a v extrémním případě
  • 00:11:14 i ztrátu vědomí.
  • 00:11:16 Jak to tam posloucháme,
    tak z toho může být
  • 00:11:19 docela slušný rauš.
  • 00:11:21 S tím bych si šéfe nehrál.
    Jednou jsem snědl více pažitky...
  • 00:11:26 A celý den ses omlouval rýžáku
    maďarsky. My víme, ty Blbe!
  • 00:11:33 Přátelé, v rámci stavovské cit
    vám bude chtít Maruš vnutit
  • 00:11:37 obzvlášť něco vypečeného.
  • 00:11:40 Tipuji to na něco z ovesných vloček,
    nebo na žvýkačku.
  • 00:11:45 Tradiční české brambůrky.
  • 00:11:47 Ale ne ty v umělém pytlíku
    dělané strojově, ale takové,
  • 00:11:52 jak jsou v nejlevnějším
    průhledném pytlíku,
  • 00:11:55 jak jsou trošku připálené.
  • 00:11:57 Ty jsou geniální.
  • 00:11:59 Ty chutnají úplně po bramborách
    a jsou paradoxně nejlevnější.
  • 00:12:03 To je jedna z mých mála úchylek.
  • 00:12:13 Karlíku, dneska dávají
    v TV Pod pokličkou,
  • 00:12:16 tak honem nakupovat,
    aby vám Maruška mohla k TV upéct
  • 00:12:20 nějaká dobrá chroupátka.
  • 00:12:22 A začněte ovesnými vločkami.
  • 00:12:24 To mě podržte, to má chroupat
    ovesné vločky, jo?
  • 00:12:29 Od vás se vlastně nedočkám
    ničeho normálního.
  • 00:12:32 Ostatně, potřebuji se dneska
    čumět na bednu? Ne.
  • 00:12:35 Kupte i mouku, ovšem polohrubou,
    prášek do pečiva, vajíčka
  • 00:12:39 a jednu Heru, vlastní sestru másla.
  • 00:12:42 To je hned lepší,
    když můžu k vločkám
  • 00:12:44 přikousnout máslo.
  • 00:12:45 Doufám, že se mi ta kostka
    zase neroztopí v ruce.
  • 00:12:48 A teď něco sladkého, cukrouši.
  • 00:12:51 Maruška bude potřebovat mletý cukr
    a k němu šoupněte
  • 00:12:54 i 1 balíček toho vanilkového.
  • 00:12:57 Co bude potřebovat Maruška
    je její problém.
  • 00:12:59 Já potřebuji nutně Na Růžek,
    tak ať si u TV chroupe třeba mrkev.
  • 00:13:03 Nazdar!
  • 00:13:04 Tak Maruško, bude to sice
    malinko kaloričtější,
  • 00:13:08 ale dobrotek bude celá kopa,
    vydrží vám na hodně dlouhý seriál.
  • 00:13:14 Makové housky bez housek?
  • 00:13:16 Heru rozpustíme ve větším hrnci
    a do vlažného tuku
  • 00:13:20 nasypeme ovesné vločky, promícháme,
    přidáme mouku a prášek do pečiva.
  • 00:13:25 Jasně, kypřící acylpyrin.
  • 00:13:28 Opět lehce promícháme,
    přidáme cukr ? i ten vanilkový.
  • 00:13:32 Podle chuti můžeme přidat
    třeba rozinky.
  • 00:13:35 Rozinky jsou pro babky, já tam dám
    papričky jalapeňo.
  • 00:13:39 Nakonec přilijeme rozšlehaná vejce
    a vše spojíme v jednolitou hmotu.
  • 00:13:45 Malou lžičkou nabíráme kopečky,
    klademe na plech
  • 00:13:48 a velmi zvolna pečeme
    v předehřáté troubě dozlatova.
  • 00:13:52 Dobrou chuť!
  • 00:13:53 Mám nevlahé tušení,
    že to neuhlídám a trochu to připeču.
  • 00:13:58 V takovém případě mi všechny zabaví
    Bedříšek jako munici do praku.
  • 00:14:07 Při brambůrkách člověk
    aspoň zapomene,
  • 00:14:09 jaký je ten film blbý.
  • 00:14:10 Při tomhle jsou blbé i zprávy.
  • 00:14:12 Ovesné vločky nemůžou za to,
    že se ve světě neděje nic,
  • 00:14:16 co by tě zajímalo.
  • 00:14:17 Když mám hranolky s kečupem,
    baví mě i vatikánský koncil.
  • 00:14:20 Ale nechtěj po mně,
    abych koukal na fotbal
  • 00:14:22 narvaný práškem do pečiva a Herou.
  • 00:14:24 Ještě jsi to ani neochutnal
    a už musím poslouchat takové školení?
  • 00:14:28 Dobře, jak chceš,
    ale poslouchej... to je dobré.
  • 00:14:32 To ty sama?
  • 00:14:34 No konečně!
  • 00:14:35 A koukni na to,
    jak je Schwarzenegger najednou hráč.
  • 00:14:39 Ta mimika, celý Gabin. Co?
  • 00:14:41 Maminko, ty to vidíš!
  • 00:14:46 Kdo miluje sladké pamlsky,
    zná a uctivá chalvu.
  • 00:14:50 Víte ale, co je jejím základem?
  • 00:14:57 A tentokrát C je správně.
  • 00:15:00 Chalva je hodně sladká
    a přitom zdravá pochoutka.
  • 00:15:04 Základní surovinou
    jsou rozemletá sezamová semínka ?
  • 00:15:08 tzv. sezamová pasta tahini,
    smíchaná s medem.
  • 00:15:11 Chalva se pyšní vysokým obsahem
    železa, hořčíku a draslíku.
  • 00:15:16 Protože je připravována
    bez konzervačních látek
  • 00:15:19 a chemických procesů,
    doporučuje se chalva i dětem
  • 00:15:22 a sportovním nadšencům.
  • 00:15:23 To není pro vás, rejžo!
  • 00:15:25 Když už musím něco chroupat, jíst,
    konzumovat,
  • 00:15:29 tak nejideálnější variantou
    je čerstvá pokrájená zelenina
  • 00:15:33 pokapaná olivovým olejem,
    nebo kapkou lněného oleje.
  • 00:15:38 Ke zdravějším patří celozrnné,
    grahamové tyčinky.
  • 00:15:43 Mají zvýšený podíl vlákniny,
    nízký obsah soli, tuku.
  • 00:15:49 Pokud má někdo dietetické potíže,
    tak bych mu je doporučil.
  • 00:15:55 -Amarantové nebo karobové tyčinka
    jsou vhodnou variantou,
  • 00:16:00 co se týče pamlsků.
  • 00:16:02 Ale pozor na množství.
  • 00:16:04 Mohou mít vysokou nutriční hodnotu,
    tak jen 2-3 na svačinu.
  • 00:16:10 -Můžeme si koupit zeleninové chipsy,
    rýžové chipsy,
  • 00:16:15 existují amarantové chipsy.
    Jiný druh chipsů,
  • 00:16:19 které můžeme nakoupit
    ve zdravých výživách.
  • 00:16:23 Jsou jinak upravované, vyrobené,
    nejsou smažené a jsou bez tuku.
  • 00:16:28 Existují např. chipsy z mrkve,
    červené řepy, petržele,
  • 00:16:33 jablíčkové chipsy.
  • 00:16:36 -Vyrobit si nějaký pamlsek doma
    je nejideálnější způsob,
  • 00:16:40 protože vím, co do pamlsků přidám.
  • 00:16:43 -Spousta lidí má tendenci
    si vyrábět vlastní domácí zmrzliny.
  • 00:16:48 V takových případech pozor,
    jaké ingredience používáme.
  • 00:16:52 -Zmrazíme oloupané banány,
    pak je rozmixujeme
  • 00:16:56 s troškou studené vody
    a můžeme přidat oříšky,
  • 00:17:01 karob místo kakaa, nebo kokos.
  • 00:17:10 Pak tu hmotu dáme chvíli zmrazit.
  • 00:17:15 -Oříšky jsou také vhodnou variantou,
    nicméně by měly být v přírodním stavu
  • 00:17:21 a neměly by být solené.
  • 00:17:25 -Oříšky nebo semínka můžeme jíst
    zasyrova, ale u semínek je lépe,
  • 00:17:29 když je tepelně upravíme,
    když je např. opražíme,
  • 00:17:33 můžeme je i dochutit trochu solí.
  • 00:17:36 Když se jí semínka v čistém stavu,
    tak mohou být pro někoho
  • 00:17:40 velmi špatně stravitelné,
    protože vlákniny
  • 00:17:43 a složených sacharidů
    nemusí každý dobře zvládnout
  • 00:17:50 množství a nemusí to dobře rozložit.
  • 00:17:53 Tepelná úprava umožní energii
    snadněji přijmout.
  • 00:18:02 Jako správná veveruška si potrpím
    na oříšky.
  • 00:18:05 A to nejen u TV, spíše v ní,
    je to dobré na nervy.
  • 00:18:09 Kešu, vlašáky nebo třeba lískáče.
  • 00:18:11 Ovšem teprve nedávno
    jsem narazila na chufas.
  • 00:18:15 Víte, o jaký ořech se jedná?
  • 00:18:24 A věřte nebo ne, ale A je správně ?
    chufas neboli tygří ořech
  • 00:18:28 sice svým tvarem připomíná
    seschlý lískový oříšek,
  • 00:18:32 ale ve skutečnosti se jedná
    o drobnou hlízu.
  • 00:18:35 Obsahuje velké množství proteinů,
    vitamínů a přírodního cukru.
  • 00:18:39 Španělé z něj dělají lahodný nápoj -
    horchata,
  • 00:18:43 ovšem nejoblíbenější
    jsou tyto oříšky u rybářů. Proč?
  • 00:18:46 Ryby se prý o ně perou.
  • 00:18:49 Když se bavíme o pamlscích
    a které si nedokážu odpustit,
  • 00:18:52 tak pojďme si raději říct,
    do si dokážu odpustit.
  • 00:18:55 A to jsou mořské plody.
  • 00:19:05 Pamlsky k TV si kupuji
    a je to kvantum spořádání.
  • 00:19:13 Záleží na tom,
    zda je večer jen po příjezdu z hraní
  • 00:19:17 tzn. kolem 23-24 h,
    tak toho zvládnu míň.
  • 00:19:22 Pokud mám volný večer
    a začnu ve 20 h, tak je toho víc.
  • 00:19:28 Ale už s tím počítám
    a vynechám večeři.
  • 00:19:34 To je moje dlouhodobější večeře,
    vydatnější, tak mi to nahradí večeři.
  • 00:19:42 Snažíme se, aby pamlsky
    byly pouze pamlsky k TV.
  • 00:19:46 Po ostatních členech rodiny
    jsem vyžadovala, aby se nejedlo u TV.
  • 00:19:52 Jím se to moc nelíbilo,
    ale byl tvrdý režim.
  • 00:19:57 Nejlepší jsou instantní rozumy.
  • 00:20:00 To je téměř vše, zbývá jen tradiční
    kvizová otázka.
  • 00:20:04 Pozorně poslouchejte, hrajeme o ceny.
  • 00:20:07 Kdo vyhrál minule se dozvíte
    až skončíme a teď hádat,
  • 00:20:10 kdo má pravdu?
  • 00:20:12 Pokud si dobře vzpomínám,
    tak poprvé jste mohli začít chroupat
  • 00:20:15 u pořadu Pod pokličkou v roce 2001.
  • 00:20:18 To vím určitě, že pořad Pod pokličkou
    se začal vysílat v roce 2000.
  • 00:20:27 A jsme v koncích.
    Ne se znalostmi, ale v závěru pořadu.
  • 00:20:31 Vy si to utřepejte v hlavě
    a rozhodně mi napište.
  • 00:20:35 Tady jde nejen o ceny,
    ale i o vaše vzdělání.
  • 00:20:38 Na známých adresách čekám
    na vaše odpovědi, připomínky,
  • 00:20:42 nápady a moře chvály.
  • 00:20:45 A všichni mají nový ohoz,
    jen já tu straším
  • 00:20:49 v prehistorické sukni.
  • 00:20:51 To bylo na vás, rejžo. Pa!
  • 00:20:53 Skryté titulky: Lucie Valachovičová,
    Česká televize, 2011