30 minut

22. března 2011

Obsah dílu

Headlines — Policejní kontrola v úřadu, který rozděluje evropské dotace — Živý vstup - Tereza Baldová, Ústí nad Labem — Protest lidí s postižením — Rušení vlaků na moderní trati — V Českých Budějovicích začíná stavba železničního koridoru — Živý vstup, Aleš Hazuka, České Budějovice — Blokovaná trasa R35 — Investice do protipovodňových opatření — Frýdlantsko žádá vládu o pomoc — Hádky o čištění potoka — Ministr školství Dobeš bude objíždět kraje a apelovat na hejtmany, aby zahájili optimalizaci škol — Střední školy v Karlovarském kraji zavádějí stipendia — Při kontrole internátů v Písku našli policisté drogy — Sněmovní výbor pro obranu a bezpečnost k zásahu vojenské policie v ČT — Sazka vzdala boj s obřími dluhy — Sporný tendr na televizi v Náchodě — Farmářka z Karlovarska chce chránit zvířata s puškou v ruce — Včelí mor na Náchodsku a Trutnovsku — Premiéra filmu Odcházení — Zelená pro život

Části dílu

00:25
Headlines
    Přehled zpráv
    00:48
    Policejní kontrola v úřadu, který rozděluje evropské dotace
      Policisti z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu prohledávají od rána úřad, který rozděluje evropské dotace pro Ústecký a Karlovarský kraj. Kriminalisti v něm zapečetili několik kanceláří.
      02:33
      Živý vstup - Tereza Baldová, Ústí nad Labem
        Které známé kauzy by policie mohla vyšetřovat?
        04:05
        Protest lidí s postižením
          Až tři tisíce lidí s postižením přijely protestovat před Ministerstvo práce a sociálních věcí. Nelíbí se jim změny, které chystá ministr Jaromír Drábek.
          06:04
          Rušení vlaků na moderní trati
            Pardubický kraj se chystá zrušit vlaky na trati, která prošla modernizací za 231 milionů korun.
            07:59
            V Českých Budějovicích začíná stavba železničního koridoru
              Práce si vyžádají mnoho dopravních omezení. Kvůli modernizaci tratí budou stavitelé dlouhodobě uzavírat některé mosty a podjezdy. Průjezd městem se podle policistů výrazně zpomalí.
              09:28
              Živý vstup, Aleš Hazuka, České Budějovice
                Jak dlouho se bude krajské město potýkat s dopravním omezením?
                10:42
                Blokovaná trasa R35
                  Dlouhodobé spory a diskuse provázejí hledání přijatelné trasy budoucí rychlostní silnice R35 napříč Pardubickým krajem. Aktuálně se řeší dvě kontroverzní varianty obchvatu Litomyšle.
                  12:34
                  Investice do protipovodňových opatření
                    Pět a půl miliardy korun půjde v následujících dvou letech na prevenci povodní. Potvrdil to ministr zemědělství Ivan Fuksa.
                    12:52
                    Frýdlantsko žádá vládu o pomoc
                      Obce v Libereckém kraji, postižené loni v srpnu povodní, znovu žádají vládu o peníze na obnovu území, dotace ani pojistky nestačí. Stát zažádal o peníze z Fondu solidarity EU.
                      14:44
                      Hádky o čištění potoka
                        Koryto Vlčího potoka v obci Jíno na Švihovsku je více než po třech letech urgencí čisté. Městskému úřadu ve Švihově se podařilo získat povolení správce toku k tomu, aby na své náklady nechal vyřezat až osm metrů vysoké náletové dřeviny.
                        16:29
                        Ministr školství Dobeš bude objíždět kraje a apelovat na hejtmany, aby zahájili optimalizaci škol
                          Podle něj je to cesta k reformě školství a zdravému financování škol.
                          17:07
                          Střední školy v Karlovarském kraji zavádějí stipendia
                            Přilákat chtějí studenty, aby zachránili technické obory. Někteří ředitelé se ale obávají, že se motivační programy změní v tvrdý konkureční boj. Žáci si podle nich budou vybírat školu, která nabídne víc peněz.
                            18:56
                            Při kontrole internátů v Písku našli policisté drogy
                              Celkem zajistili bezmála 17 gramů kvalitní marihuany. Během dopoledne zkontrolovali tři středoškolské ubytovny. Tři studenty čeká přestupkové řízení.
                              20:38
                              Sněmovní výbor pro obranu a bezpečnost k zásahu vojenské policie v ČT
                                Zásah vojenské policie v České televizi ostře odsoudil sněmovní branně-bezpečnostní výbor. Označil akci za naprosto nepřiměřenou.
                                21:01
                                Sazka vzdala boj s obřími dluhy
                                  Sazka vzdala boj s obřími dluhy. Včera v noci vedení firmy přiznalo úpadek a vyzvalo Aleše Hušáka k podání insolvenčního návrhu. Informaci přinesl server iHned.cz.
                                  21:28
                                  Sporný tendr na televizi v Náchodě
                                    Z pěti oslovených firem se do něj přihlásil jeden jediný uchazeč. Ostatní zájemci označili podmínky soutěže za nereálné a nejasné, a hovoří dokonce o nerovném přístupu města.
                                    23:14
                                    Farmářka z Karlovarska chce chránit zvířata s puškou v ruce
                                      Pobíhající drůbež totiž napadají lišky a kuny, které se v kraji přemnožily. Střílení škodné ale omezuje myslivecký zákon. Farmářka tak musí požádat o výjimku.
                                      24:55
                                      Včelí mor na Náchodsku a Trutnovsku
                                        Chovatelé museli spálit šestnáct včelstev.
                                        26:36
                                        Premiéra filmu Odcházení
                                          V Praze má premiéru film Odcházení - režijní debut exprezidenta Václava Havla. Živý vstup z pražské Lucerny - redaktorka Lucie Klímová.
                                          27:56
                                          Zelená pro život
                                            ZŠ v Mýtě na Rokycansku zahájila projekt Zelená pro život. Získala na něj evropské dotace a díky nim zajistila žákům moderní pomůcky, ale hlavně celou řadu atraktivních vzdělávacích aktivit – třeba školní zvěřinec.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž30 minut
                                            Další díl
                                            23. března 2011

                                            Přehled dílů

                                             
                                            Stopáž25 minut

                                            19. dubna

                                            Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                            19. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            18. dubna

                                            Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                            18. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            17. dubna

                                            Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                            17. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            16. dubna

                                            Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                            16. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            15. dubna

                                            Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                            15. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            12. dubna

                                            Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                            12. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            11. dubna

                                            Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                            11. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            10. dubna

                                            ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                            10. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            9. dubna

                                            Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                            9. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            8. dubna

                                            Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                            8. 4. 2024 na ČT1

                                            Napište nám