Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Triumf koprodukčních filmů ČT. Získaly 11 Českých lvů 2010

7. 3. 2011

Skvělý úspěch přineslo České televizi slavnostní vyhlašování výročních filmových cen České filmové a televizní akademie v sobotu 5. března 2010. Filmy, na kterých se televize veřejné služby podílela, získaly 11 křišťálových sošek.

Přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen Český lev 2010 z pražského Paláce Lucerna uvedla Česká televize v sobotu 5. března 2011 na ČT1 od 20.00 hod. Vyhlašováním prestižních filmových cen provázel excelentním výkonem moderátor večera Jan Budař.

Česká televize se za devatenáct let své existence stala trvalým partnerem české filmové tvorby, od roku 1992 se podílela na vzniku 224 snímků. V roce 2010 se televize veřejné služby jako koproducent podílela na vzniku dvaceti filmů. To je největší roční počet koprodukčních distribučních premiér České televize od roku 1992. O nominace na ceny Český lev se ucházelo deset koprodukčních filmů ČT z celkového počtu 21 soutěžících snímků a sedm koprodukčních dokumentů ČT z celkového počtu patnácti filmů.

Na speciálních webových stránkách www.ceskatelevize.cz/filmy/ naleznete podrobný výčet koprodukčních filmů České televize. Dozvíte se podrobnosti o titulech, které měly premiéru v kinech. Seznámíte se i s filmy, jež chystáme v nejbližší době do kin, nebo s těmi, které jsou teprve ve fázi výroby. Připomenout si můžete koprodukční snímky ČT, které jste již měli možnost vidět i v televizi. Přečtete si informace o významných událostech ve světě filmu, prolistujete seznam úspěchů a ocenění koprodukčních filmů ČT a zapojit se můžete do pravidelné soutěže o DVD.

Český lev 2010 – přehled oceněných koprodukčních filmů České televize

Nejlepší film:

Pouta – Vratislav Šlajer

Nejlepší režie:

Pouta – Radim Špaček

Hlavní ženský herecký výkon:

Mamas & Papas – Zuzana Bydžovská

Hlavní mužský herecký výkon:

Pouta – Ondřej Malý

Nejlepší scénář:

Pouta – Ondřej Štindl

Nejlepší kamera:

Pouta – Jaromír Kačer

Nejlepší hudba:

Kuky se vrací – Michal Novinski

Nejlepší střih:

Kuky se vrací – Alois Fišárek

Nejlepší zvuk:

Kuky se vrací – Jakub Čech, Juraj Mravec, Pavel Rejholec

Nejlepší dokument:

Katka – Helena Třeštíková

Nejlepší výtvarný počin:

Přežít svůj život – Jan Švankmajer

Ladislav Šticha, tiskový mluvčí ČT

Přílohy:

Další zprávy:

 [ 301 - 310 ]  [ 311 - 320 ]  [ 321 - 330 ]  [ 331 - 340 ]  [ 341 - 350 ]