Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Koprodukční film ČT Pouta se od 3. března vrací do kin!

2. 3. 2011

Více než rok po premiéře se film Pouta opět vrací do českých kin. Od 3. března 2011 bude k vidění ve více než 40 kinech po celé zemi.

„Vztek tě nezadusí, prázdnota tě nespoutá, posedlost tě osvobodí k útěku nikam.“ Pouta – to je thriller o temnotě a lásce, zničení a osvobození, vězení a útěku. Příběh s nepředvídatelně jednajícím hrdinou, prostoupený pocitem ohrožení, strhující a napínavý. Velký zájem o obnovenou premiéru vyvolaly nedávné úspěchy filmu. Pouta proměnila pět ze sedmi nominací na prvním ročníku Cen české filmové kritiky. Od kritiků získali cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli a objev roku Ondřej Malý, scenárista Ondřej Štindl, režisér Radim Špaček a producent Vratislav Šlajer za nejlepší film. Pouta se tak stala nejúspěšnějším filmem prvního ročníku cen kritiků organizovaných Českou filmovou komorou.

V sobotu 5. března se na slavnostním večeru Českého lva rozhodne, kolik ze třinácti nominací snímek promění ve lví sošky. Třináct nominací totiž znamená, že Pouta mají šance ve všech dvanácti kategoriích a v jedné mají dokonce hned dvě (mužský herecký výkon ve vedlejší roli). Pouta jsou nominována na cenu za nejlepší film, scénář, režii, kameru, herecké výkony ve všech kategoriích, hudbu, zvuk, střih a výtvarný počin. Kromě toho již na nominačním večeru získal film cenu kritiků a teoretiků (tzn. druhou kritickou cenu udělovanou v ČR). „Film Pouta by se asi dal velmi stručně popsat jako film o lásce a zradě. Takových filmů je ale strašně moc, takže pokud by se to mělo trošku víc rozvinout, je to o policajtovi, kterému hrábne. A nota bene se odehrává v roce 1982 v Československu. Už z těchto drobných střípků se dá poskládat jakýsi obraz toho, že jsme se snažili natočit film tak, aby byl napínavý, aby ne úplně jednoznačně hodnotil tu dobu, přece jenom aby jakési to vnitřní pnutí hlavního hrdiny tam bylo hodně viditelné,“ prozrazuje režisér Radim Špaček ve video bonusu: www.ceskatelevize.cz/pouta

Snímek vznikl v koprodukci Bionaut Films, Česká televize – Televizní studio Ostrava, UPP, Film Studio Gatteo, SoundSquare. Scénář Ondřej Štindl, režie Radim Špaček, kamera Jaromír Kačer, hudba Tomáš Vtípil, střih Anna Johnson Ryndová, zvuk Marek Hart, Jakub Čech, vedoucí výroby Pavel Čechák, Jana Garajová. Hrají: Ondřej Malý, Martin Finger, Kristína Farkašová, Luboš Veselý a další.

Více informací: www.pouta-film.cz, www.ceskatelevize.cz/filmy

Film Pouta zahajuje svou obnovenou premiéru 3. března 2011 a diváci jej mohou vidět ve více než 40 multiplexech a jednosálových kinech, a to jak v Praze, tak i v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Liberci a mnohých dalších.

Více informací: www.ceskatelevize.cz/program

Ladislav Šticha, tiskový mluvčí ČT

Přílohy:

Další zprávy:

 [ 301 - 310 ]  [ 311 - 320 ]  [ 321 - 330 ]  [ 331 - 340 ]  [ 341 - 350 ]