Zpravodajství Ostrava

Fotbalová národní liga

Slezské derby ovládla Karviná, Hradec jen remizoval

Velikost textu:
aktualizováno 13. 10. 2013 18:37

Praha - Fotbalisté Hradce Králové ve druhém zápase ligy po sedmi výhrách za sebou poprvé ztratili body. Východočeši v 11. kole remizovali 1:1 ve Vlašimi, přesto si udrželi vedoucí příčku v tabulce. Stejný výsledek uhrály v Pardubicích také České Budějovice, druhý z týmů, který po minulé sezoně sestoupil z nejvyšší soutěže. Žižkov vyhrál na hřišti pražského rivala Vltavínu 1:0. Karviná se posunula výhrou nad Třincem na druhé místo tabulky FNL.

Radost fotbalistů Viktorie Žižkov
Radost fotbalistů Viktorie Žižkov

Ve slezském derby skóroval jako první po čtvrthodině hry domácí Ciku, ale více šancí měli v první půli hosté z Třince. Hupka, Gulajev ani Malík však neuspěli. V druhém poločase nasadil Třinec do hry bývalého karvinského hráče Wojnara a právě on devět minut před koncem po přihrávce za domácí obranu vyrovnal. Karviná však dokázala rychle odpovědět, Gonda se z 20 metrů trefil přesně.

Most hrál proti Sokolovu od 73. minuty přesilovku, když Vondráček stáhl na polovině hřiště zezadu za dres Šlapáka a dostal druhou žlutou kartu. Krátce nato mohl rozhodnout domácí Jiří Procházka, ve velké šanci však netrefil z deseti metrů branku.

Hradec na půdě čtrnácté Vlašimi v úvodu směřoval za osmým vítězstvím po sobě, ve 24. minutě ho poslal do vedení střelou k tyči Plašil. Jenže domácí Jeřábek po půlhodině po rohu vyrovnal a ve 42. minutě hostům ještě víc zkomplikoval situaci Kulič, který se nechal vyloučit.

"Votroci" i v oslabení dokázali několikrát zahrozit, Vlašim ale podržel brankář Švenger, který ve středočeském klubu hostuje ze Sparty. Naprázdno tentokrát vyšel nejlepší střelec druhé ligy s deseti brankami David Vaněček, hostující kanonýr neskóroval poprvé od 3. kola.

Na druhé místo v neúplné tabulce Fotbalové národní ligy poskočilo Ústí. Severočeši vyhráli před téměř čtyřmi tisícovkami diváků na půdě nováčka Frýdku-Místku 3:2 a bodovali po dvou předešlých prohrách.

České Budějovice vedly v Pardubicích po Haškově brance z 27. minuty. Účastníka minulého ročníku nejvyšší soutěže pak v druhém poločase několikrát podržel brankář Křížek, ale Východočeši přece jen vyrovnali. Pět minut před koncem se trefil Jeřábek a prodloužil domácí neporazitelnost Pardubic v sezoně. Jihočeši jsou v neúplné tabulce šestí.

Žižkov, který před týdnem v úvodním osmifinále Poháru České pošty porazil prvoligové Brno 1:0, na poslední Vltavín v pražském derby dlouho nedokázal vyzrát. Třetí výhru v sezoně zařídil Viktorii až v 81. minutě Bartl. Nováček Vltavín prohrál pošesté za sebou a s pěti body se dál krčí na chvostu tabulky.

Z předposlední pozice se nedostali Bohemians Praha. Střížkovští hráči podlehli na svém stadionu 2:4 Varnsdorfu, jenž naopak po čtvrté výhře za sebou poskočil na páté místo.

Bohemians dokázali odpovědět na vedoucí branku Mikiniče dvěma zásahy Ptáčka, ale varnsdorfský Synek ještě v prvním poločase vyrovnal. Po změně stran už dominovali Severočeši, za které se prosadili opět Mikinič a střídající Daníček.

Za Bohemians hrál i obránce Jan Halama, který je jedním z jedenácti obviněných fotbalistů v sázkařské aféře. Disciplinární komise přitom všem podezřelým v kauze zastavila činnost a ve čtvrtek upozornila, že v případě neoprávněného startu hrozí klubům potrestání.

Fotbalová národní liga - 11. kolo:

Bohemians Praha - Varnsdorf 2:4 (2:2), Pardubice - České Budějovice 1:1 (0:1), Vltavín - Žižkov 0:1 (0:0)

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.