Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkářky Slavie i Mostu znovu nezaváhaly a jsou blízko finále

Praha – Pouhé jedno vítězství dělí házenkářky Slavie a Mostu od postupu do finále play-off interligy. Pražanky i v druhém utkání série se Zlínem potvrdily roli jasných favoritek a svého soupeře porazily netradičně v Lovosicích jednoznačně 35:22. Obhájkyně titulu z Mostu po sobotní bitvě, kterou rozhodly až sedmimetrové hody, i tentokrát svedly s Porubou velkou bitvu a vyhrály těsně 25:23.  

Slávistky pustily soupeřky do vedení jen jednou za stavu 2:1, pak už mířily bez větších problémů za druhým bodem. Zlínu se podařilo vyrovnat na 9:9 díky Brzóskové, ale po přestávce se favorit začal ve skóre vzdalovat. Druhý poločas Pražanky ovládly suverénně 20:9.

Slavia může slavit postup do finále ve Zlíně v pátek, druhá série bude v Ostravě-Porubě pokračovat v sobotu. A slibuje další drama. Na úvod série mostecké mistryně urvaly první bod až po sedmičkách a dnes do 54. minuty nebylo jasné, kdo vyhraje. Za stavu 21:21 však domácí hráčky daly tři góly za sebou, Růčková 40 sekund před koncem ještě snížila na rozdíl jediné branky, ale čtvrt minuty přes sirénou Janoušková dala Černým andělům pojistku.

Semifinále play off házenkářské interligy žen - 2. zápasy:

Most - Poruba 25:23 (13:10)
Nejvíce branek: Beňušková 6/2, Janoušková 5, Růčková 4 - Hrbková 9, Revajová 7, Uhráková 3. Stav série: 2:0.

Slavia Praha - Zlín 35:22 (15:13), stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články