Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slovácko úřadovalo v nastavení a doma zdolalo Sigmu

Uherské Hradiště – Situace fotbalistů Olomouce v boji o udržení zůstává i nadále kritická. Hanáci nezvládli ani duel na Slovácku, kde prohráli 1:3 a zůstávají jen dva body od sestupu. Tým z Uherského Hradiště o svém triumfu rozhodl až v nastaveném čase, kdy se nejprve trefil Libor Došek, jenž ukončil čekání na svůj stý gól v české nejvyšší soutěži, a svoji druhou branku v zápase přidal Jiří Valenta.

Slavící Jiří Valenta ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Sestupem ohrožená Sigma vsadila v úvodu zápasu na ofenzivní pojetí. Do útočných akcí se zapojoval i obránce Vidlička, z územní převahy ale Olomouc mnoho nevytěžila. Poté převzali iniciativu domácí, nejlepší střelec týmu Kerbr ale v desáté minutě netrefil míč. 

Ve 33. minutě Slovácko udeřilo. Po centru Daníčka z pravé stany přihrál Došek míč Valentovi, jenž přesnou střelou k tyči překonal brankáře Zlámala. Dvě minuty před přestávkou mohla Olomouc vyrovnat. Po kolmé akci Pospíšila přiťukl Zahradníček zcela volnému Varadimu, který z bezprostřední blízkosti přestřelil prázdnou branku.

Ve druhém poločase nejprve poutaly pozornost protesty a nadávky fanoušků proti šéfovi asociace Peltovi. Sudí Miroslav Zelinka dokonce na pět minut přerušil zápas a domácí příznivci pak na protest opustili svůj sektor.

Svěřenci trenéra Svatopluka Habance několikrát odmítli možnost jít do dvoubrankového vedení. Smůla potkala Kerbra, který nejdříve trefil z vyložené šance břevno a vzápětí se po jeho další střele míč odrazil od tyče.

Svatopluk Habanec, trenér Slovácka: "Vítězstvím jsme se posunuli nejen o kousek výš v tabulce, ale i bodově. Toužili jsme zažít stav, kdy budeme mít 35 bodů. Na druhou stranu byla naše hra ze začátku sedm minut hrůzostrašná a dvacet minut strašná. Jsem rád, že dal Došek konečně stou branku a nasměroval nás v závěru k vítězství, kterému dal tečku třetím gólem Valenta. Hodnocení si budu muset sám předělat, až se na utkání ještě jednou podívám."  

Zdeněk Psotka, trenér Olomouce: "Ve druhém poločase se nám podařilo vyrovnat. Slovácko bylo hodně nebezpečné v jednoduchosti. Mrzí mě, že jsme dostali góly v závěru, protože jsme si zasloužili bodovat. Naše situace je pořád špatná. Ztratili jsme v závěru remízu." 

Slovácko poté náskok ukolébal a v 73. minutě přesnou střelou k tyčí srovnal skóre Schulmeister. Hosté chtěli v boji o záchranu tři body a tlačili se dopředu. Vyhrát viditelně toužili i domácí a závěr včetně sedmiminutového nastavení nabídl velmi otevřený fotbal.

Nakonec se radovalo Slovácko. Ve druhé minutě nastavení nejprve z hranice vápna mířil přesně pod břevno Došek a oslavil stý gól v české lize. V úplném závěru pak přidal svou druhou trefu v zápase Valenta.

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 3:1 (1:0)

Branky: 33. a 90.+7 Valenta, 90.+2 Došek - 73. Schulmeister. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Plesar. ŽK: Šumulikoski (Slovácko). Diváci: 4 303.

Slovácko: Heča - Daníček, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Petr (87. Havlík), Valenta, Trávník (90.+1 Mezlík), Kerbr (76. Ondřejka) - Došek. Trenér: Habanec.

Olomouc: Zlámal - Vidlička (90.+1 Rolinc), Dreksa, Škerle (41. Depetris), Javůrek - Zahradníček (72. Navrátil), Houska, Šindelář, Pospíšil - Varadi, Schulmeister. Trenér: Psotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články