Zpravodajství Ostrava

PŘEHRAJTE SI: Záznamy debat z Colours of Ostrava

Velikost textu:
aktualizováno 20. 7. 2014 19:45

Do zpravodajské kuchyně i do zákulisí televizního natáčení mohli zájemci nahlédnout během třináctého ročníku Colours of Ostrava. Jeho součástí byla také Scéna ČT - z níž Česká televize vysílala některé své pořady a na níž se také pořádaly debaty s tvůrci a hudebními hosty. Sledovat je bylo možné v přímém přenosu na stránkách ČT; přehrajte si i jejich záznamy - klikněte na link u pořadu, který vás zaujme v programu níže:

17. ČERVENCE

  • U6 - Úžasný svět techniky (16:00-17:00). Nová edukativní soutěž pro děti plná pokusů a zážitků, ve které si soutěžící vyzkouší fyzikální zákony na vlastní kůži - od principu páky po fungování sluneční elektrárny. Hosté: herec a průvodce pořadem Karel Zima.
  • Debata s osobnostmi zpravodajství ČT24 (17:45-19:00). Hosté: redaktoři Richard Samko, Zuzana Tvarůžková, Marta Pilařová.

18. ČERVENCE

  • Interaktivní zpravodajský workshop (14:00-15:00). Jak by vám šla práce reportéra? Co zažívá moderátor při živém vysílání? Vyzkoušejte si to sami! Pobavte se při workshopu s profesionály z České televize. Lektoři: vedoucí kultury ČT Petr Vizina; vedoucí redaktorka zpravodajství TS Ostrava Gabriela Lefenda.
  • Debata s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem (15:30-16:15). Jak vznikají televizní seriály? Kdo rozhodne o tom, co se kdy vysílá? Proč Česká televize odmítla Hořící keř? Využijte jedinečnou možnost zeptat se napřímo generálního ředitele České televize Petra Dvořáka.
  • Fenomén underground (16:45-17:30). Představení chystaného dokumentárního cyklu o českém undergroundu, který nabídne ČT art od září. Hosté: tvůrci František Čuňas Stárek, Jiří Fiedor, Jana Chytilová, Václav Křístek, Josef Albrecht, Paul Wilson.

19. ČERVENCE

  • O grafice ČT (14:00-15:00). Nominace nejen na Czech Grand Design za grafiku ČT art, světový "oscar" za ovečky na ČT :D. To jsou jen některé úspěchy kreativního týmu České televize. Chtěli byste vědět víc o jejich práci? Zapojte se do debaty s těmi, co mají na svědomí nejen podobu Déčka. Hosté: vedoucí self promotion a grafiky ČT Denisa Kollárová; autor vizuálního stylu ČT :D Daniel Špaček.
  • Publicistika na ČT art (15:30-16:30). Debata s novinářem Josefem Chuchmou o jeho týdeníku Jasná řeč a režisérem Ivo Bystřičanem o připravovaném pořadu Konfrontace Petra Fischera, který ČT art nabídne ve vysílání od září.
  • Kmeny (16:45-17:45). Tajemný svět městských subkultur do svého nitra jen tak někoho nepustí. A když pustí, může jej pořádně vyděsit tím, co ukrývá. Na co narazili režiséři nového šestnáctidílného cyklu Kmeny postaveného na knize Vladimira 518? Hosté: dramaturg Ivo Bystřičan, režisér Bohdan Bláhovec a "gotik" Pavel Zelinka.
  • SM Kabaret (18:00-19:00). Původní zábavně-dramatický formát, v němž je místo pro glosy, písně, skeče, drama, vtip, trik i napětí a který tím vším, co dokáže, může v televizi znovu oživit (českou) sodu. Hosté: producent Čestmír Kopecký a hudební publicista Pavel Klusák.

20. ČERVENCE

  • Debata s ředitelem zpravodajství ČT Zdeňkem Šámalem (15:00-16:00). Vede už několik let zpravodajství České televize. Musí se rozhodovat rychle a vždycky správně. Jaké jsou nejtěžší momenty v práci šéfa veřejnoprávního zpravodajství? Co mu dala zkušenost zahraničního zpravodaje v Rusku? Zeptejte se… Host: Václav Moravec.

ČT NA COLOURS, COLOURS NA ČT

Ze Scény ČT kromě internetových přenosů odvysílala Česká televize živě dalších sedm pořadů, které jste mohli vidět na obrazovce. Například debatní pořad Zblízka, Interview ČT24, Otázky Václava Moravce anebo Události v kultuře. 

A stejně jako v předchozím roce i letos pořizuje Česká televize záznam jednoho dne na jedné scéně. Přes padesát minut, které divákům zpětně přiblíží atmosféru festivalu, odvysílá ČT art.

Projděte si Scénu ČT ve fotografiích a po jednotlivých dnech.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.