Colours of Ostrava se vybarvuje. Co chystá?

Ostrava - Ostravské barvy spolu zas po roce pěkně hrají. Začíná multižánrový festival Colours of Ostrava, jehož třináctý ročník zaplní industriální prostory Dolní oblasti Vítkovice do 20. července hudbou, ale také divadlem, filmem nebo poezií. Co si z rozsáhlé nabídky nenechat ujít?

První muzikantská noha vstoupí na ostravská pódia v půl sedmé. Hlavní hvězdou úvodního dne jsou američtí MGMT. Podívejte se, jak organizátoři finišují s přípravou na vystoupení:

Festival se chystá na koncerty (zdroj: ČT24)

Celkem na Colours dorazí 59 zahraničních kapel z dvaceti zemí celého světa. K nejočekávanějším patří Robert Plant z Led Zeppelin. Na koho dalšího se můžete těšit? A jak se vlastně hudební hosté zpoza hranic do Ostravy lanaří a vybírají?

Kdo zahraje na Colours? (zdroj: ČT24)

České hudbě se festival věnoval už v předvečer třináctého ročníku, kdy se uskutečnil první ročník Czech Music Crossroads - nového showcasového festivalu, v němž mohli tuzemští hudebníci představit svou tvorbu odborné porotě. Před ní hrálo třeba i uskupení DVA, které zahrálo také ve Studiu 6:

Showcasový festival na Colours (zdroj: ČT24)

O další hudební ukázku se postará indie-popová kapela Lake Malawi, kterou založil Albert Černý ze skupiny Charlie Straight. Na vlastní uši je návštěvníci festivalu uslyší dneska v osm večer, bohužel Michal Hrůza, jenž je měl na pódiu střídat, kvůli vážnému zranění nevystoupí. Nahradí ho kapela Vložte kočku.

Lake Malawi v Ostravě (zdroj: ČT24)

Colours ovšem není jen o muzice. Stejně jako v hudebním programu míchá různé žánry - od elektroniky přes world music a jazz až po rock a alternativu - promíchává i ostatní programovou nabídku. Kromě koncertů mohou návštěvníci zamířit také na workshopy, diskuse, filmy či performance. Poslechněte si o nich více:

Součástí festivalu je i Scéna České televize - vše, co se na ní děje, neujde ani divákům mimo Ostravu. Část programu se objeví na obrazovkách, část zprostředkují internetové přenosy (přečtěte si více). 

Scéna ČT na Colours: Co se chystá? (zdroj: ČT24)

Colours of Ostrava se letos koná potřinácté. Připomeňte si v následující reportáži, co se za tu dobu událo, a od ředitelky festivalu Zlaty Holušové se nechte pozvat i na letošní ročník:

Vydáno pod