Zpravodajství Brno

Na návštěvě u basketbalistů MMCITÉ Brno

Velikost textu:

Brno - Po dvouletém půstu se v Brně hraje opět nejvyšší basketbalová soutěž. Na nejlepší domácí celky chodí fanoušci jihomoravského celku do haly Moravské Slavie. Právě to je stánek klubu MMCITÉ Brno, které si zde v loňské sezoně vybojovalo postup do Mattoni NBL.

Hala Moravské Slavie je nejmenším stánkem v nejvyšší soutěži
Hala Moravské Slavie je nejmenším stánkem v nejvyšší soutěži
Otevřít galerii
  • Hala Moravské Slavie je nejmenším stánkem v nejvyšší soutěži zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Zázemí haly prošlo rekonstrukcí zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Brněnský basketbal se chlubí třiadvaceti tituly mistrů republiky zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Nejvěrnějším a nejhlasitějším fanouškem Brna je Petr Čihák zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

"Morenda je naše domácí hala, my na ni spoléháme. Skvělý je pro hráče především blízký kontakt fanoušků. Samozřejmě bychom si dokázali představit, že by ta hala byla větší, ale musíme být rádi i za takovou kapacitu," popsal sportovní manažer MMCITÉ Brno Štěpán Vrubl.

Takzvaná Morenda při rozhodování zvítězila i nad největší brněnskou halou v Králově Poli i nad stánkem Sokola v Kounicově ulici. Na obou místech klub v minulosti také působil. "Morenda je oproti těm předchozím halám mnohem menší. Oproti minulé sezóně se ale zázemí zlepšilo o sto procent, je to teď na dobré cestě," vysvětlil kapitán brněnského týmu Michal Norwa. 

přehrát video
Rozhovor s Jakubem Koudelkou a Michalem Norwou

Právě v hale Moravské Slavie má brněnský klub začít vstávat z popela. A právě na tomto místě získalo Brno pod vedením kouče Miroslava Pospíšila v letech 1994 až 1996 tři poslední tituly. Kdy se ale bude historie týmu, který se může chlubit celkem třiadvaceti tituly mistrů republiky, opakovat? "Bylo by hezké titul zopakovat, pohádky se stávají. My jsme ale nováček, půjdeme zápas od zápasu s tím, že chceme jít cestou vlastních odchovanců, a uvidíme zda se nám do budoucna podaří hrát v nejvyšší soutěži na předních příčkách," řekl Vrubl.

přehrát video
Rozhovor se Štěpánem Vrublem a Petrem Čihákem

S kapacitou dvě stě dvacet míst k sezení je hala Moravské Slavie nejmenším basketbalovým stánkem v nejvyšší soutěži. Svých fanoušků si ale MMCITÉ váží a ty nejvěrnější za bolavé hlasivky odměňuje nejen svými výkony, ale například i dresy. "Fanouškovskou základnu budeme muset teprve vybudovat. Atmosféra tady by mohla být mnohem bouřlivější, živější. Ono se to zlepší s tím, jak půjdou nahoru výkony celého mančaftu, tak půjdou nahoru fanoušci," je si jistý nejhlasitější fanoušek MMCITÉ Petr Čihák.

Největších změn po rekonstrukci doznalo zázemí pro hráče. Raritou zůstává minimální prostor za postranními čarami. "Je to taková specifická hala, takovou v republice už těžko najdete. Soupeřům může chvíli trvat, než se v ní zorientují a z toho můžeme těžit," prozradil výhodu haly křídelník Brna Roman Zachrla.  

přehrát video
Rozhovor s Romanem Zachrlou a Janem Stehlíkem

I z těchto důvodů ale musel tým, jehož cílem je probojovat se v letošní sezóně do předkola play off, o prostředí Moravské Slavie bojovat. Že by kouzlo staronového domova mohlo v Brně fungovat, se basketbalisté přesvědčili v zápase proti Ostravě, kdy si po návratu do nejvyšší soutěže připsali první výhru. 

přehrát video
Návštěva MMCITÉ Brno




      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.