Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brno se vzepřelo zlínským oslavám a v sérii snížilo

Brno - Hokejisté Brna si díky výhře 3:1 vynutili pokračování finálové série se Zlínem. Profitovali zejména z aktivního začátku zápasu, vedení se ujali v sedmé minutě a do konce třetiny ještě stihli zvýšit. Zlín dokázal odpovědět pouze jednou, naopak domácí své vedení potvrdili na počátku třetí třetiny a snížili stav série. Zlínu však stále k titulu stačí jediný výhra, zbývají mu tři pokusy.

Brno - Zlín
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Trenér Komety Kýhos se po pondělním nezdaru rozhodl pozměnit sestavu, v brance dostal místo Čiliaka přednost Trvaj. Úvod byl tentokrát z obou stran opatrný, nápor Brna nepřišel. Při vyloučení Tomáše Svobody mohli otevřít skóre Balaštík nebo Řezníček, Trvaj si ale s jejich střelami poradil. V 7. minutě se domácí dostali do vedení, když se Koreisova přihrávka z rohu hřiště odrazila k volnému Jakubu Svobodovi, který překonal Kašíka.

Zvýšit mohla Kometa v přesilových hrách, nedokázala však využít ani 21 sekund dlouhou výhodu pět na tři. V 17. minutě ale rozjásal vyprodanou Kajot arenu Vondráček, jemuž přihrál zpoza branky Koreis. Opět se tak prosadila třetí formace domácích. V závěru první třetiny měli dvojnásobnou přesilovku i hosté, v pěti proti třem hráli 110 sekund, snížit však nedokázali.

Na začátku druhé části ale v pokračující klasické výhodě skóroval kapitán Čajánek. Zlín následně ožil a Trvaj musel likvidovat řadu šancí. Oba týmy měly hned několik přesilovek, v nichž se ale neprosadily. Po Trvajově chybné rozehrávce byl blízko gólu Kubiš, brankář Komety ale své zaváhání stihl napravit. Ve 40. minutě Kašík se štěstím vyrazil Kempného střelu, Trvajovi po Köhlerově pokusu pomohla tyč.

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky našel Kuboš přihrávkou najetého Koreise, který udělal kličku i Kašíkovi a přiblížil Kometu první výhře v sérii. Brňané poté nevyužili další přesilovku pět na tři, tentokrát dlouhou 69 sekund, mrzet je to ale nemuselo. Na jejich výhře nic nezměnilo ani neproměněné trestné střílení Čermáka. Zlín tak přišel o sérii sedmi výher v playoff.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Jakub Svoboda (Koreis), 17. Vondráček (Koreis, Kempný), 42. Koreis (Kuboš, Žižka) - 21. Čajánek (Zámorský, Veselý). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Veselý (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Brno: Trvaj - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - T. Svoboda, Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, V. Němec, Pivko - Vondráček, Koreis, Jakub Svoboda - P. Mrázek, Raška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Martin Pešout (Brno): "Do zápasu jsme dobře vstoupili, konečně se nám podařilo dostat se ve finále do dvougólového vedení. Ve druhé třetině jsme dostali hloupý gól, kdy jsme situaci tři na tři špatně rozebrali. Byť to bylo v našem oslabení. Po tomto okamžiku jsme znejistěli a podržel nás brankář Trvaj. Třetí třetinu jsme zahráli výborně. Důkazem, že jsme nechtěli jen bránit, byla naše třetí branka. V závěru sezony, když se dostane jeden tým do dvougólového náskoku, tak se zápas těžko obrací. Navíc ani led už nebyl ideální, což nám trošku hrálo do karet. Důležité bylo, že jsme se nevzdali, aby série neskončila 0:4. Chybí nám ale vyhraný první zápas. Ty jsme v Plzni i na Spartě vyhráli. Bohužel finále bylo naplánováno dva dny po sedmém semifinále. My jsme v prvním zápase proto neexistovali. Tam vidím příčinu toho, proč odvracíme tři mečboly Zlína. Brankář Čiliak nechytal v předcházejících utkáních špatně, možná ve druhém zápase byl jeden gól jeho. Ve třetím utkání ale nepadala ani jedna branka na jeho vrub. Netrefovalo ho to. Proto jsme se rozhodli pro změnu a zařadili dnes do branky Trvaje. Jsme rádi, že Trvaj důvěru vrátil a ovace si dnes zasloužil."

Rostislav Vlach (Zlín): "Zápas z naší strany nebyl ideální. Chybělo nám nasazení a trochu více jednoduchosti. Brno se s tím vypořádalo lépe. Dalo dva rychlé góly. I když si myslím, že jsme ve druhé třetině nějaké šance měli. Byli jsme aktivnější, nepodařilo se nám ale akce dotáhnout. Kometa zaslouženě vyhrála. Jedním z rozhodujících momentů byla naše dlouhá přesilovka pět na tři, kterou jsme neproměnili. Měli jsme ve druhé třetině více šancí. Bohužel nám to nepadalo. Snažili jsme se dotáhnout náskok soupeře, což se nám nepodařilo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články