Zpravodajství Brno

Fantom play-off Tomáš Divíšek v Kometě končí. Je z něj Pirát

Velikost textu:

Brno - Hokejová Kometa dnes zareagovala na neúspěšné období a propad extraligovou tabulkou. Vedení klubu z kádru A týmu uvolnilo svého tahouna loňským play-off – zkušeného útočníka Tomáše Divíška. Ten se večer dohodl na svém novém působení v Chomutově. Piráti do Brna pustí slovenského útočníka Lušňáka.

Tomáš Divíšek
Tomáš Divíšek
Otevřít galerii
  • Tomáš Divíšek zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Tomáš Divíšek se do Brna vrátil po více než roce autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Tomáš Divíšek zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Radost hokejistů Komety zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Rekordman loňského play-off nastoupil po zranění do letošní sezóny až ve 14. kole a nastřádal solidní čísla – 12 branek a 15 asistencí, k tomu ale i devět minusových bodů. Vedení Komety, která se propadá extraligovou tabulkou, dnes urostlého útočníka uvolnilo i pro dostatek dalších centrů ve svém kádru, kteří kvůli přetlaku alternují třeba i na jiných postech.

přehrát video
Rozhovor s Tomášem Divíškem

Vedení brněnského klubu dalo hráči souhlas k hledání nového angažmá. Odpolední spekulace o přesunu na sever Čech se potvrdily večer, kdy příchod zkušeného centra oznámil na svých stránkách poslední celek extraligové tabulky – Piráti Chomutov. "Dlouho jsme usilovali o příchod středního útočníka. Jsme rádi, že se nám to nyní povedlo," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Chomutova Leo Gudas.

přehrát video
Rozhovor se sportovním manažerem Pavlem Zubíčkem

Kometa chtěla po Chomutovu za Divíška hráčskou kompenzaci. Součástí dohody se nakonec stal čtyřiadvacetiletý slovenský útočník Patrik Lušňák. Ten si v jednačtyřiceti letošních zápasech připsal dvanáct bodů.

Kometa se v základní části už s Chomutovem nepotká. Poslední vzájemný zápas skončil 13. ledna domácí výhrou Brna 4:0.



      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.