Zpravodajství Brno

Hubáček rázně ukončil bodové trápení, k výhře to ale nestačilo

Velikost textu:
aktualizováno 19. 11. 2011 08:30

Brno, Karlovy Vary – Dlouhých dvanáct zápasů čekal na bodový zápis kapitán brněnské Komety Petr Hubáček. V zápase s Karlovými Vary konečně toto prokletí prolomil. Vstřelil gól a na dalším se podílel asistencí. Kometě to ale nakonec stačilo jen na bod, Vary zvítězily v nájezdech.

Petr Hubáček proti Vítkovicím ještě nebodoval
Petr Hubáček proti Vítkovicím ještě nebodoval
Otevřít galerii
  • Petr Hubáček proti Vítkovicím ještě nebodoval autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Tomáš Divíšek se do Brna vrátil po více než roce autor: Iva Gambová, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • K tříbodové radosti chybělo Kometě třináct sekund zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Hokejisté Karlových Varů autor: Radek Petrášek, zdroj: ČTK https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Na ledě Petra Hubáčka nepřehlédnete, v bodové statistice byste ale brněnského reprezentanta dvanáct zápasů hledali marně. Ačkoliv poctivý dříč nevypustil jedinou minutu a svým výrazným bruslařským stylem poutal obránce soupeřů, kanadské body se mu vyhýbaly. "Jsem sedřený a efekt to nemá žádný, v poslední době mi padají spíše zuby než góly," bral své trápení s nadhledem útočník Komety.

Před minulým zápasem s Vítkovicemi přivedlo vedení Brna zpět do týmu Tomáše Divíška. Jeho útok s Hubáčkem na křídle ještě první zápas vyšel naprázdno, v pátek v Karlových Varech ale v zápase úřadoval.

Úvod se podařil lépe Varům, když Košťál už po padesáti vteřinách hry ukončil Hoviho neprůstřelnost. V páté minutě ale Jakub Svoboda právě po asistencích Hubáčka s Divíškem srovnal. Domácím ale vedení zpět získal ještě před koncem třetiny Skládaný - 2:1.

Zhruba v polovině zápasu Divíšek ukázal, že spíše než rychlostí bude Kometě pomáhat důrazem. Mezi domácími obránci si na brankovišti našel místo a Salfického pohodlně překonal.

0Další úspěšný návrat

Tomáš Divíšek po předloňské sezóně odešel z Komety do Mladé Boleslavi. V týmu, který několik let po sobě extraligu končí baráží, vyhrál bodování a zdálo se, že bude pokračovat. Vedení klubu ale po příchodu hvězd Výborného s Balaštíkem od nové smlouvy pro mosteckého rodáka couvlo a Divíšek si tak musel hledat angažmá. Záskok si vyzkoušel ve švýcarském Davosu, kde v sedmi utkáních zaznamenal pět kanadských bodů. Po uzdravení zraněných hráčů se ale nevlezl mezi pět cizinců na soupisku a přijal tak nabídku Komety. Zápas proti Karlovým Varům ukázal, že pro Brno to byla zřejmě dobrá volba. Divíšek zaznamenal tři body a napomohl také k oživení produktivity kapitána Hubáčka. 

O sedm minut později ujel Divíšek v oslabení s Hubáčkem a právě kapitánovi Komety naservíroval vedoucí gól. Když už se zdálo, že si Kometa odveze ze západu Čech tři body, Skuhravý třináct sekund před koncem protlačil puk za záda Hoviho a vynutil si prodloužení. Tam gól nepadl, a došlo tak na samostatné nájezdy. "Ačkoliv dvacet vteřin před koncem už málokdo doufal v bodový zisk, musím hráčům poděkovat, že to nevzdali, že to nesložili, byť chyběla lehkost v zakončení," ocenil finiš karlovarský asistent Martin Pešout. V těch byly úspěšnější Karlovy Vary, trefit se totiž dokázal pouze Pech, když na straně Komety postupně neuspěli Balej, Divíšek a Jakub Svoboda. "Nemrzí nás ani tak ty nájezdy, ale mrzí nás ten vyrovnávací gól, který byl 13 vteřin před koncem. Tam to byla otázka jednoho vyhození, ale to se nám bohužel nepodařilo. Nejedeme sice s prázdnou, není to nula, je to bod, ale o ty dva jsme přišli v závěru, takže nejsme spokojení," shrnul závěr zápasu zklamaný trenér Komety Zdeněk Venera.

přehrát video
Karlovy Vary - Kometa Brno

Kometě se i přes smolnou prohru podařilo poprvé v sezóně bodovat ve třetím zápase v řadě. Dosud totiž povedený dvojzápas vždy vystřídala série bez bodů. 

V dalším zápase se Kometa představí před televizními kamerami na ledě Českých Budějovic v neděli 20. listopadu. Zápas můžete od 15:30 sledovat živě na ČT4 Sport. 

HC Energie Karlovy Vary -  HC Kometa Brno 4:3 po s.n. (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Košťál (Pech), 18. Skladaný (Melenovský, Dej), 60. Skuhravý (Nosek, Kumstát), rozhodující nájezd - Pech - 5. Svoboda Jak. (Hubáček, Divíšek), 32. Divíšek (Žižka), 39. Hubáček (Divíšek)

Rozhodčí: Smitka, Souček - Lhotský, Svoboda

HC Energie Karlovy Vary: Salfický (Mensator) - Gulaši, Nosek, Gřegořek, Gawryletz, Mocek, Rohan, Gründling, Bombic - Košťál, Pech, Kumstát - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Kuběna, Kupec, Zucker

HC Kometa Brno: Hovi (Trvaj) - Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Valach, Malec - Balej, Petrovický, Pospíšil - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Jankovič, Koreis, Zohorna - Kempný, Křivohlávek



      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.