Ovčí stříž
Část: Jak ostříhat valašku
Obsah dílu
Ve Slezských Beskydech čeká ovce valašky jarní shození vlněného kabátku.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Jednohubky, pomazánky
IV. řada
Malé pohoštění se dá vykouzlit i z toho, co dům dal, aneb několik tipů pro blížící se svátky.
Podzimní radosti
IV. řada
Podzim tradičně patří slavnostem pod širým nebem a také radosti z darů přírody.
Na svatého Martina
IV. řada
Na svatého Martina husa a džbán vína!
Pekáče a povidláky
IV. řada
Kameninové kuchyňské nádobí po babičce je skvělé na pečení chleba i na výrobu švestkových povidel.
Likéry a sušenky
IV. řada
Je libo višňový či bezinkový? Naše babičky vymyslely spousty receptů na digestivy, které podpoří trávení a jsou skvělou tečkou za nedělním obědem.
Domácí jezírko
IV. řada
Voda je dárkyní života. Po vzoru našich předků vybudujeme malý vodní rezervoár a zjistíme, jak prospívá všemu okolo.
Kdo šetří, má za tři!
IV. řada
Soběstačnost, šetrnost a na podzim plná spíž, to bývalo heslo dobrých hospodářů a hospodyněk.
Kroje, vdolky
IV. řada
Koláčky, kterých nikdy není dost, i umění vyšívaček krojů, aneb odkaz babiček slováckých.
Senoseč
IV. řada
Nabrousíme kosy a nasušíme voňavé luční seno na zimu tak, jak to dělávali naši dědové.
Třešně, višně
IV. řada
Kachní prsa na třešních či domácí recept na višně v čokoládě.