Středa

Červen

07

Iveta / Slavoj

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 13  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Vysíláme z Třeskoprsk

Moderují Veronika Poláčková a Petr Rajchert.

Pamatujete? Pohádková obec Třeskoprsky byla sídlem komiksového Čtyřlístku. Přijde autor Myšpulína, Bobíka, Fifinky a Pindi -výtvarník Jaroslav Němeček. Také probereme praktické informace ohledně pojištění odpovědnosti, bytu a domácnosti. Dotazy můžete posílat na chat odborníkovi. V kuchyni bude mistr v krájení šunky, který bude připravovat jídla mezinárodní kuchyně. Blíží se prázdniny a dovolené, na které jezdíme i autem. Probereme ty nejfrekventovanější trasy v Česku i do oblíbených zahraničních destinací. Pozveme i na festival Colours of Ostrava. A v plném proudu už je i svatební sezóna, máme pro vás inspiraci, jak ozdobit svatební auto pro nevěstu i ženicha.

Soutěžit budeme také o hrnek z naší limitované edice.
Otázka zní: Jakým dopravním prostředkem jezdíte na dovolenou? Prozraďte nám to třeba zprávou na rano.ostrava@ceskatelevize.cz nebo přes náš profil na Facebooku.

Soutěž

Jaká rostlina tradičně zdobí svatebčany?

  1. šalvěj
  2. levandule
  3. myrta

Správná odpověď byla C.
Svatebčany tradičně zdobí myrta.

Výherci

Martin Libiak, Kadaň
Alena Vavroušková, Rokycany
Věra Vallová, Studnice

Recepty

Salmorejo

1 kg zralých rajčat
200 g bageta (pouze střed)
100 g olivový olej extra panenský
1 stroužek česneku
sůl
vařené vejce natvrdo
kostičky šunky

Rozmixovat rajčata s prolisovaným česnekem. Přidat na kostky nakrájenou bagetu, olivový olej a sůl a rozmixovat do hladkého krému. Propasírovat přes sítko a dát vychladit. Servírovat v misce a ozdobit kostičkami šunky, vejcem natvrdo a olivovým olejem.

Ajo blanco

200 g oloupaných mandlí
2 stroužky česneku
200 g bageta (pouze střed)
1,5 l voda
olivový olej extra panenský
ocet
sůl
ozdoba: meloun nebo hroznové víno, šunka

Do mísy dejte nakrájenou bagetu (bez kůrky) a zalijte studenou vodou. Do mísy přidejte prolisovaný česnek, sůl, mandle a ocet, promíchejte. Vše rozmixujte v mixéru a přilévejte olivový olej. Nechte vychladit Po vychlazení ještě dolaďte octem a solí a servírujte v miskách s nakrájenou šunkou na kostičky a hroznovým vínem.

Chat:

  • Milan Káňa – Ve středu 7. června od 5:59
    odborník na pojištění
  • Petr Vomáčka – Ve středu 7. června od 5:59
    tiskový mluvčí ÚAMK, odborník na dopravní informace
Diskuse diváků
  • Karlos 29. 6. 2017 06:37

    Krasni moderatori...

    Ondra i Sonasou super a nejkrasnejsi. Sone prosim pochvalte nadherne upravene…

  • Drahomíra Uhrová 28. 6. 2017 08:17

    moderátoři

    Dobré ráno, jednou větou - miluji vaši dvojici-SOŇU A ONDRUsuper

  • Libuše Švaříčková 28. 6. 2017 03:30

    Ondra a Soňa

    Dobrý den ,už dlouho se Vám dvěma chystám napsat,že jste nejlepší moderátoři Dobrých rán. Bezprostřední,vt…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2017 – L  HD
Žánr: Zábava | Vzdělávání
Tento díl ve vysílání

Živě:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT2 – středa 7. 6. – 05:59

Opakování:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT1 – středa 7. 6. po půlnoci – 02:30

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Za vysvědčení

Ve studiu živě zahraje kapela Čechomor a řekneme vám, jak se připravit na (ne)uspokojivé vysvědčení vašich dětí.

30. 6. 2017