Pátek

Duben

28

Vlastislav

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 19  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Důkaz lásky

Moderují Veronika Poláčková a Radek Erben.

Jak zvládáte náladové výkyvy puberťáků? Jak zvládnout výchovu třeba vašeho puberťáka? Poradíme se s dětským psychologem. V kuchyni nás čeká májové menu, třeba sladké pusinky. S právníkem dnes budeme probírat pracovní právo a pak vás zaujme chov potkanů. Většina lidí tato zvířata nemá v oblibě, ovšem pro některé jsou to milovaní mazlíčci. Zahrajeme si trochu fotbal a pak svým romantickým hlasem navodí příjemnou atmosféru zpěvák David Deyl.

Soutěžit budeme také o hrnek z naší limitované edice.
Otázka zní: Co je podle vás důkaz lásky? Prozraďte nám to třeba zprávou na rano.ostrava@ceskatelevize.cz nebo přes náš profil na Facebooku.

Soutěž

Prvomájový polibek by měl proběhnout pod rozkvetlou:

  1. třešní
  2. jabloní
  3. švestkou

Správná odpověď byla A.
Prvomájový polibek by měl proběhnout pod rozkvetlou třešní.

Výherci

Klára Anim, Praha
Libuše Smejkalová, Praha
Věra Klímová, Čelákovice

Recepty

Francouzské tousty s ovocem a bazalkovým cukrem

2 porce

4 plátky toustového chleba
2 velká vejce
1/2 hrnku mléka
3 lžíce cukru
špetka soli
špetka skořice
4 lžíce másla
ovoce dle chuti
3 lžíce cukru krupice
2 snítky bazalky

Vejce, mléko, cukr, sůl a skořici dejte do mísy a vše prošlehejte. Na pánvi roztopte na mírném ohni máslo. Chleba si nakrájejte na silnější proužky, ty pak namáčejte v mléce a smažte do zlatova na másle. Listy bazalky a cukr krupici dáme do mixeru a pouze párkrát promixujeme, aby se suroviny spojily a vytvořily tak vlhký cukr. Tousty servírujeme s lesním ovocem a sypyné bazalkovým cukrem.

Borůvková Panna Cotta s šeříkem

2 porce

Šeříkový sirup
1 hrnek šeříkových květů
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek vody

Panna Cotta
200 ml sletany ke šlehání
80 g borůvek
3 plátky želatiny
2 lžíce šeříkového sirupu
2 lžíce cukru moučka
borůvky a šeřík na ozdobu

Všechny suroviny na sirup dejte do hrnce a vařte do zhoustnutí. Poté sirup přeceďte a nechte vychladnout. Můžete jej skladovat v lednici i 3 týdny. Želatinu dejte do studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím si dejte zbylé suroviny do hrnce a přiveďte k varu, poté vše stáhněte z plotny a rozmixujte do hladka. Pak opět přiveďte smetanu k varu a sundejte z plotny. Želatinu vymačkejte a přidejte do teplé smetany. Ještě teplou tekutinu rozdělte do mističek a nechejte alespoň 2 hodiny vychladit, nejlépe však přes noc.

Panna Cottu servírujte v mističkách, ozdobenou čerstvými borůvkami a květy šeříku.

Sněhové pusinky s čokoládovým krémem

20 pusinek

3 bílky
150 g cukru moučka
špetka soli
potravinářské barvivo dle potřeby

Čokoládový krém
100 ml smetany ke šlehání
200 g kvalitní hořké čokolády
30 g másla

Bílky šlehejte dokud nezačnou tvořit větší bublinky, tzv. “bublat”, poté přidejte cukr moučka a špetku soli a šlehejte bílky do tuha. Pokud chcete přidat barvivo, teď je ta správná chvíle. Bílkovou hmotu dejte do cukrářského sáčku a stříkejte požadované tvary na plech s pečícím papírem. Pusinky pečte na 140 stupňů hodinu a 15 minut. Čokoládu si nalámejte na kostičky. Smetanu přidejte k varu spolu s máslem a ještě horkou jí přelíjte přes čokoládu. Celou směs nechte 3 minuty stát, pak jí metličkou promíchejte. Čokoláda se úplně rozpustí a vznikne vám celistvá hmota, kterou nechte mírně vychladit. Pusinky slepujte čokoládovým krémem a ihned podávejte.

Chat:

Diskuse diváků
  • Šárka Martinková 20. 7. 2017 08:05

    anketa - kdy naposledy jsem se od srdce zasmála

    V červnu na představení v divadle Most - interaktivní krimi komedie Splašené nůžky, kde herec …

  • AT 20. 7. 2017 07:10

    Objektiv

    Budou v pořadu Objektiv i polští, maďarští, nemečtí moderátoři? Paní Kubalová už dávno nemluví spisovně a …

  • Poldek 19. 7. 2017 18:47

    Colours? Ne všichni hýkají blahem

    Asi lze chápat že ČT využije Colours pro svou exhibici. Proč ale tolik rozjivenosti…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2017 – L  HD
Žánr: Zábava | Vzdělávání
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Bzukot

24. 7. 2017

Na vlnách

Na vlnách Českého rozhlasu můžete už mnoho let slýchat Václava Žmolíka. V úterý bude hostem Dobrého rána.

25. 7. 2017

Za mír

Ve čtvrtek se můžete těšit na skvělého herce nastupující generace Karla Heřmánka mladšího!

27. 7. 2017