Úvod

Pátek 16. 3. 2018 po půlnoci

Není vůbec jednoduché zavděčit se dětem a připravit pro ně takový oběd, aby jim chutnalo, jídlo bylo zdravé, navíc je svým vzhledem na talíří překvapilo, případně pro ně bylo přijemnou hrou. A když k tomu přidáte, že má vařit tatínek, tak je to dvojnásob těžký oříšek.
Pan Milan nám napsal: "… jednou za 14 dní si beru své dvě děti a rád bych jim uvařil něco netradičního. Vařím rád, rád experimentuji, ale nějak už mi dochází fantazie a navíc je těžké se jim zavděčit. Navrhuji něco pečeného v troubě, nějaký masový závitek. … Vůbec třeba nevařím sladká jídla…"
Takže malou nápovědu náš kuchařský tým dostal. K ní přidal svoje zkušenosti a svoje nápady a menu pro dva malé kluky bylo na světě. A na čem si pochutnají?
Avokádové pyré s krevetkami od Martiny budou mít určitě poprvé, marinovaná kuřecí prsíčka v parmské šunce s tymiánem a bramborem od Jiřího možná už někdy v jiné úpravě ochutnali, ovšem jejich podoba na talíři je tentokrát určitě překvapí. A na kynuté knedlíky s meruňkami a tvarohem z dílny našeho cukráře Vladimíre je dostaneme stoprocentně.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, brambory, děti, dezert, drůbež, knedlíky, kuřecí maso, mořské plody, ovoce, předkrm, příloha, studená kuchyně, tvaroh

Příští zásah

Fotografie

Kuře na kolejích

11. 4. 2011 17:30 ČT1

Studenti mají málo času a někdy i hluboko do kapsy. Míša, Lenka a Monika by chtěly poradit, co vařit v malé kolejní kuchyňce s dvouplotýnkovým vařičem, kde není ani trouba. Volají proto Kuchařskou…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení