Avokádové pyré s krevetkami

2 zralá avokáda
200 g salátové okurky
200 g krevetek
2 lžíce kysané smetany
2 lžíce majonézy
1-2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
1 limeta
sůl
pepř
Avokáda rozřízneme napůl, zbavíme pecek a opatrně, abychom nepoškodili slupku, vyjmeme dužinu. Tu nakrájíme na drobné kostičky, které nasypeme k najemno nastrouhaným salátovým okurkám a zakapeme je šťávou z limety. Poté přidáme olivový olej, kysanou smetanu, majonézu a podle chuti prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a podáváme v avokádové slupce, kterou jsme posadili na lůžko z listových salátů a zasypali vyloupanými spařenými krevetkami. A pokud tento předkrm ozdobíte snítkou své oblíbené bylinky, umělecké dílo skvělé chuti bude jistě po zásluze pochváleno.
Rady
Avokádo ztrácí po oloupání velmi rychle barvu (oxiduje), šťáva limety nebo citronu oxidaci zpomalí a barvu uchová.
Na tento předkrm je nejlepší kvalitní panenský olivový olej.
Ohodnoťte tento recept: