Maso

Kuřecí prsa v parmské šunce se šťouchanými bramborami

500 g kuřecích prsíček
100 g parmské šunky
čerstvé bylinky (majoránka, oregano, bazalka)
slunečnicový olej
sůl
pepř

Kuřecí prsíčka překrojíme napůl, osolíme, opepříme, zasypeme čerstvými nasekanými bylinkami, obalíme v plátku parmské šunky a naskládáme do pekáče. Zlehka zalijeme olejem a necháme minimálně hodinu marinovat v lednici. Poté upečeme v troubě při 190 až 200°C do zlatova, což trvá zhruba 10 minut. Mezitím si připravíme přílohu.

Šťouchané brambory

500 g brambor
100 g másla
cca 100 ml smetany
3 mladé cibulky
sůl
bílý pepř

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do brambor přidáme rozpuštěné máslo, teplou smetanu, sůl, bílý pepř, nasekanou jarní cibulku, důkladně rozšťoucháme a podáváme.

Rady

Dětem pro radost můžeme servírovat vytvarované a ozdobené kousky zeleniny.

K bílému masu (drůbež, ryby, králík) patří bílý pepř a bílé víno.

Čerstvých bylinek přidávejte víc – jsou méně aromatické než sušené.

K tomuto pokrmu se hodí i čerstvý tymián.

Parmskou šunku můžete nahradit plátky uzeného vepřového boku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl