Meleme, meleme... maso

pátek 13. 2. 2015

Paní Petra je na mateřské dovolené, a tak vaření je její téměř každodenní starostí. Ve svém zadání však uvedla, že by si přála něco opravdu originálního a složitého, chtěla by totiž překvapit svého manžela i celou rodinu a udělat všem radost. Její představa měla mnoho variací, ale po dlouhém uvažování a kombinování různých specialit, surovin i způsobů přípravy nakonec zvítězila jistota a zadání mělo stručné znění - mleté maso. A tak kromě našeho kuchařského týmu, paní Petry, jejího manžela a také jejich dětí a hostů sehraje jednu z hlavních rolí i mlýnek na maso. S jeho pomocí připraví Kuchařská pohotovost těstovinový salát s mletým kuřecím masem, mleté pikantní maso na způsob kebabu s omáčkami, a to okurkovou, tomatovou a šafránovou. Menu z mletého masa pak zakončí skutečně klasický zákusek v podobě taženého jablečného závinu.

Recepty

Štítky

bylinky, cibule, česnek, dezert, jablka, jehněčí, koření, kuřecí maso, mleté maso, omáčka, předkrm, rajčata, salát, smetana, studená kuchyně, těstoviny, vepřové maso, víno, zelenina

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení