Jako med

Středa 24. 8. 2016

Med je lahůdka, kterou má kdekdo rád, ale naopak jen málokdo ho častěji využívá při vaření. Paní Jana už léta pravidelně dostává od přítele své maminky domácí med. A už by konečně ráda využila tuhle včelí pochoutku na něco jiného než pouze místo cukru do čaje nebo na chleba s máslem, jak tomu u ní doposud bylo. A na tenhle úkol si zavolala na pomoc tým Kuchařské pohotovosti. A nejen, že se chce naučit něco nového, ale navíc by chtěla jako poděkování za pravidelný přísun medu uspořádat pro maminku i jejího přítele večeři, ve které by samozřejmě hrál hlavní roli právě med.
Takže všichni se mohou těšit na jemnou šunkovou pěnu s medovými jablky, kuře pečené na medu s medovou rýží a vynikající dezert - banánový chléb s medem a pistáciemi.

Recepty

Štítky

dezert, drůbež, jablka, kuřecí maso, med, ořechy, ovoce, předkrm, příloha, rýže, studená kuchyně

Příští zásah

Fotografie

Jak vaří myslivci

14. 11. 2009 09:50 ČT1

Dalšímu volání o pomoc na základnu Kuchařské pohotovosti předcházela malá hádka a velká sázka mezi myslivci a rybáři o to, kdo může a taky umí připravit lepší menu. Pan Bohumír a pan Petr se velmi…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení