Což takhle dát si špenát?

Čtvrtek 28. 7. 2016

Manžel paní Lenky se vrací po delší době ze služební cesty, a tak by si jistě zasloužil vystrojit večeři na přivítanou přesně podle jeho představ. A protože miluje špenátová jídla, paní Lenka by ráda uvařila právě něco se špenátem. Jenomže po těch letech už nějak neví, co opravdu originálního bych vybrala. Jako první ji samozřejmě napadla polévka, ale co dalšího…? A i tohle je důvod zavolat si na pomoc Kuchařskou pohotovost. Stačilo, aby paní Lenka před naším týmem vyslovila slovo špenát, a hned měla před sebou řadu návrhů. Jen cukrář Vladimír trošku posmutněl, protože, jak se zdá, o sladkou tečku bude dnešní menu asi ochuzeno!
A co tedy na manžela paní Lenky čeká? Kromě špenátového salátu s čekankou to bude polévka v podobě špenátového krému se smetanou. Hlavním chodem bude plněný bůček, který doplní samozřejmě také špenát, tentokrát ovšem v netradiční kombinaci, totiž s fenyklem, a šťouchané brambory. No a Vladimír dnes menu zakončí výjimečně nikoli sladce, ale jak jinak, než špenátově, totiž dokonalým špenátovým quichem nebo chcete-li špenátovým koláčem.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, brambory, bylinky, česnek, koření, krém, olej, polévka, předkrm, příloha, salát, smetana, studená kuchyně, špenát, vejce, vepřové maso, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Proč právě krůtí?

2. 4. 2011 13:00 ČT1

Paní Jana se dočetla, že krůtí maso je superpotravina. Je prý velmi zdravé, málo tučné, lehce stravitelné a obsahuje důležité vitamíny a prvky. U nás se ho ale přesto zatím spotřebuje jen asi 2 kg na…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení