Vánoce bez ryb

úterý 16. 12. 2014

Vánoční tradice jsou vánoční tradice a neměly by se měnit, ale na druhou stranu ta chuť někdy je porušit a vyzkoušet něco zcela jiného, je pořád lákavá. A paní Eva tohle vánoční pokušení má. A navíc, když u nich doma na stole nejsou ryby tím dvakrát nejoblíbenějším jídlem. O tomto tajném přání udělat tentokrát štědrovečerní menu úplně jinak a hlavně bez ryb se v rodině paní Evy tak dlouho špitalo, až se to doneslo k týmu Kuchařské pohotovosti. Na konci roku to byla zajímavá výzva, a proto si naši kuchaři s přípravou menu opravdu pohráli. A co tedy může paní Eva se svojí rodinou očekávat na štědrovečerní tabuli?
Vánoční slepičí krém s máslovými krutony, jako hlavní chod bude smažená vinná klobása v mandlovo-pistáciovém těstíčku s bramborovým salátem. Dezert bude skutečným překvapením, a to tzv. vánoční polínko neboli La Bûche de Noël, což je vánoční roláda, která bývá sladkou tečkou na francouzských štědrovečerních hostinách, a její příprava vychází ze staré středověké tradice. Chybět nebude ani vánoční punč.
Takže, jestli i vy jste v pokušení, nezapomeňte nahlédnout, jak vypadá takové netradiční vánoční menu.

Recepty

Štítky

brambory, čokoláda, dezert, drůbež, francouzská kuchyně, mandle, polévka, pomeranče, příloha, salát, smažení, svátek, uzeniny, vývar

Příští zásah

Fotografie

Fešák řízek

12. 9. 2011 17:30 ČT1

Řízek - to je v každé kuchyni, na každém prostřeném nedělním či slavnostním stole a v gastronomii vůbec prostě pojem. Řízek to je jedlíkův vysněný ideál, ať je to klasický vídeňský telecí řízek,…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení