V hlavní roli vejce

pondělí 20. 4. 2015

Věrní diváci Kuchařské pohotovosti si možná ještě vzpomenou na jeden ze starších dílů, nazvaný Jako med, a také na staršího pána - lékaře Vladimíra, který byl tehdy pozván na večeři, aby ochutnal, co všechno se dá připravit z včelího medu, kterým pravidelně obdarovává nejen svoji přítelkyni Ilonu, ale i její dceru Janu. A teď po nějaké době by se rád svým hostitelkám s pomocí Kuchařské pohotovosti odvděčil. A protože na oplátku za med dostává od Jany domácí vajíčka, je jasné, jaká surovina bude hrát hlavní roli tentokrát. Martina se pustí do vaječné tlačenky, kterou doplní omáčkou z ochucené majonézy, Jiří se blýskne originálním francouzským receptem světového jména, kterým budou ztracená vejce ve víně pro změnu s omáčkou z červeného burgundského vína a cukrář Vladimír překvapí sněhovými vaječnými noky a jak jinak - také na omáčce - tentokrát žloutkové.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, bylinky, celer, cibule, česnek, dezert, francouzská kuchyně, houby, koření, krém, lesní ovoce, majonéza, mléko, mrkev, okurky, omáčka, ovoce, paprika, předkrm, sníh, studená kuchyně, vejce, víno, vývar, zelenina, želatina

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení