Sobota 16. 12. 2017 po půlnoci

Paní Hana žije v Krkonoších a ráda vzpomíná na místní lidové pochoutky, především na tradiční krkonošské kyselo, které vařívala její babička. Byla by ráda, kdyby si společně s naším týmem Kuchařské pohotovosti mohla takové opravdové kyselo uvařit. Současně by si přála, aby se ho naučili i všichni diváci. Tahle speciální polévka není totiž až tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát, a navíc je možné zvolit různé postupy její přípravy, a přesto se můžeme dopracovat k dokonalému výsledku.
Kromě pravého krkonošského kysela z kvásku ovšem překvapíme dalšími originálními recepty z místní kuchyně. Připravovat budeme vepřovou krkovici vařenou v česnekovém sádle a houbové bramboráky, bramborový koláč s tvarohovou náplní, hruškami, švestkami a drobenkou a jako malý bonus přibudou i škvarkové placičky.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, brambory, česnek, houby, hrušky, ovoce, polévka, příloha, regionální kuchyně, švestky, tvaroh, vejce, vepřové maso

Příští zásah

Fotografie

Barevné Vánoce

20. 12. 2008 17:25 ČT1

Blíží se vánoční svátky a s nimi i čas splněných přání. A bývají to přání ledajaká - velká, skromná, neobvyklá, nadnesená, přehnaná, malá, neuskutečnitelná, tajná… a našlo by se ještě bezpočet…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení