Snídaně pro Dobré ráno

středa 8. 4. 2015

Díl, který na začátku září znovu otevře náš cyklus, je opravdu speciální. Tým Kuchařské pohotovosti o prázdninách všechny potěšil svou přítomností v pořadu Dobré ráno a na oplátku se mu dostalo pozvání od průvodců brněnského ranního vysílání Moniky a Honzy. Ti měli originální zadání, které zatím nikdo z diváků neměl, a to připravit bohatou snídani pro - jak se sami nazvali - věčně hladové moderátory. Když náš tým zjistil, jak náročná je práce moderátora ranního vysílání, jaké to je vstávat před čtvrtou hodinou ranní a co všechno obnáší živé vysílání, ani vteřinu nemeškal a pustil se do přípravy.
A že snídaně byla opravdu bohatá o tom svědčí i výčet celého menu. Takže Monika a Honza si pochutnali na snídaňové klasice, jakou je šunka s vejci, ovšem v dokonalém provedení našeho týmu. K tomu navíc byla i pečená slanina. Kolekci teplých snídaní pak doplnila Babiččina omeleta s domácí marmeládou a šlehačkou. Snídaně ze studené kuchyně zastupovaly plněné croissanty v několika variacích - první se šunkou a sterilovanou okurkou, druhý sýrový s eidamem, hermelínem a termizovaným sýrem, třetí plněný rajčaty a mozzarelou a poslední s lososem a limetkou. Nechyběla ani snídaně ryze sladká, která měla podobu francouzských toastů s vanilkovou omáčkou, brusinkovým džemem, javorovým sirupem, bílým jogurtem a jahodami.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, jahody, jogurt, krém, limety, med, mléko, omáčka, ovoce, pečivo, rajčata, slanina, smažení, smetana, snídaně, studená kuchyně, sýr, uzeniny, vejce, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Steak, jak má být

9. 5. 2011 17:30 ČT1

Milovníci masa, pozor! Kuchařská pohotovost jede tentokrát zasahovat k panu Janovi, který by chtěl připravit dokonalý šťavnatý steak z hovězího masa. Ale není si moc jistý, zda by to sám zvládl. Celá…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení