Šetřivá III.
Část: Knížecí řízek s lepenicí
Obsah dílu
Rybí pomazánka — Polévka z červené řepy — Zapečené brambory s ječnými kroupami — Knížecí řízek s lepenicí
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Recepty Pavla Mareše a Ondřeje Slaniny
Grilovaný filet mořského vlka, sladko-kyselé chřestové risotto, sotýrovaný bílý chřest a chřestová omáčka — Chřest zapečený s jarní zeleninou a uzeným kuřetem — Pečená vepřová panenka, restované houby s mladými bramborami, omáčka z čerstvého kopru a pošírované vejce
Jarní saláty jinak
Salát z chřestu, jahod a máty s bresaolou — Sekaný salát s flank steakem, avokádem a granátovým jablkem — Fenyklový salát s pomeranči, řapíkatým celerem, chilli a grilovanými bylinkovými krevetami
Připravujeme mořské ryby
Tartar z tuňáka s čočkovým salátem — Mořský vlk s chřestovou tarhoňou — Pražma plněná bylinkami es zadělávaným pórkem
Recepty plné čokolády podle Josefa Maršálka
Koláč s mléčnou čokoládou a jogurtem — Brownies s pistáciemi a kmínem — Kokosová roláda s bílou čokoládou a malinami
Vegetariánské recepty s vůní Orientu
Pakora — Květákové steaky s květákovým pyré a pečenou cizrnou — Fazolový burger
Jarní menu Josefa Maršálka
Tvarohový jahodový koláč s drobenkou — Šátečky s chřestem a sýrem — Scones s rebarborovým kompotem
Kachní menu
Kaldoun — Kachní prsa s bramborovo-dýňovým pyré, šalotka s řepou — Salát z blanšírované kapusty s trhaným masem ze stehen
Velikonoční menu
Vajíčková pomazánka s ředkvičkami a rukolou, celozrnné bulky — Králičí rolka s pražskou nádivkou a mladou zeleninou — Zeleninový krém s bramborovým hnízdem se sázeným vejcem
Jehněčí menu
Pečené jehněčí koleno na víně s bramborovou kaší a česnekem — Jehněčí řízky s celerovou kaší — Jehněčí kebab s jarní zeleninkou
Česká klasika v moderním pojetí II
Šunka v petrželi — Dršťková polévka — Pečený bůček s kmínem a fenyklem, dušené špičaté zelí s cibulí a fenyklem a bramborovo-škvarkové knedlíčky — Nakládaná zelenina podle Pavla Mareše