Polévky

Polévka z červené řepy

Lahodná polévka s tradičním kořením, které se k červené řepě velmi hodí – je to fenykl a anýz.

6 porcí

1 cibule
600 g červené řepy
olej
1 lžička fenyklu
1 lžička anýzu
sušený tymián
voda
2 stroužky česneku
špetka chilli
sůl
pár kapek jablečného nebo vinného octa
2 dl zakysané smetany
plocholistá petrželka a pažitka

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka.

Rozmixujeme, dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.

Servírujeme a doplníme lžíci zakysané smetany a bylinkami.

Další recepty Celý díl