Hostýnsko
Část: Regionální potravina: Trnavský chléb - Podpažák
Obsah dílu
Hobliny — Žně a jejich význam — Odlévání zvonů — Regionální potravina: Trnavský chléb - Podpažák — Pletení dožínkového věnce — Dožínkový koláč — Jáhelná kaše — Soutěž
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Podještědí
Kecaný koláč — Kronikářství kraje Karolíny Světlé — Tradiční řemeslo - ševcovství — Jeřmanický jogurt - regionální potravina — Rekonstrukce hostince z roku 1915 spolkem Dubáci — Žloutkové věnečky — Šití a vyšívání krojů s Pavlem Šrytrem — Vrkoč — Soutěž
Sedlčansko
Skanzen Vysoký Chlumec — Vázané koláčky — Specifika a historie Sedlčanska — Pečení chleba v peci — Bac — Jestřebická paštika - regionální potravina — Baštika a magie svíček — Soutěž
Valašsko
Valašský frgál — Pohanka a její významná role na Valašsku — Pohankový perník — Ekocentrum Kosenka — Jablečný ocet Zlaté jablíčko - regionální potravina — Očistný čaj devíti bylin podle paní Vandy Vrlové — Vizovické pečivo — Soutěž
Haná
Svatební hanácký koláč - Strom života — Hanácký folklorní spolek - rekonstrukce momentů tradiční hanácké svatby (1.část) — Svatební koláčky máčené v rumu — Hanácké muzeum v přírodě — Hanácký folklorní spolek - rekonstrukce momentů tradiční hanácké svatby (2. část) — Karamelový dezert - regionální potravina — Tradiční řemeslo - výrobky z kameniny — Hanácké nářečí — Chléb — Tradiční hanácké výšivky — Soutěž
Chodsko
Chodské koláče — Chodské tradice - draní peří — Makový řez - regionální potravina — Medové řezy — Specifika a výroba dud — Chodský vandrovník — Soutež
Slovácko
Oskerušový dezert — Stloukání másla — Tradiční fazolová polévka a béleše — Bramborové lokše - regionální potravina — Svatební koláčky z Milotic — Archlebovský koláč
Jižní Čechy a Doudlebsko
Mětýnky neboli hnětýnky — Rožumberské stříhané koláče neboli koláče Petra Voka — Specifika Jižních Čech — Strakonická pekárna Libora Hlinky - Makovičník - regionální potravina — O žahouru — Říčice - jihočeské obřadní pečivo
Krkonoše
Prakovické neboli Prachovické koláče (1. část) — Muzeum Dům pod jasanem - ukázka tkaní) — Prakovické neboli Prachovické koláče (2. část) — Dobrovodské zelí a Zelná šťáva - regionální potravina — Sklárna Novosad - Harrachov — Houbanec neboli Hubník nasladko — Jilemnice - Krkonošské muzeum — Houbanec neboli Hubník naslano — Náhražky kávy — Jilemský spolek paní a dívek — Devítipodlahová bába — Krakonoš - vládce hor
Podluží
Pregulované koláčičky — Koláče ze skanzenu — Starý kvartýr, Koňaré a malování mýdlem — Erteple (1. část) — Malování kraslic — Erteple (2. část) — Figurky z kukuřičného šustí — Erteple (3. část) — Vynášení moreny a Charvatčánek — Vrtáň
Chorvatsko
Slavonie — Chorvatské dožínky — Dožínkové perníčky — Dožínkový průvod — Daruvarské včelaření — Výroba sýru v Dolních Střežanech — Končenické rybníky — Fišpaprikáš — Daruvarské vinohrady — Sídlo Svazu Čechů v Republice Chorvatsko — Řezy ledový vítr — Oslava české menšiny — Povidlová srdíčka — Soutěž